Woede over schunnige opmerking tennisser Kyrgios

Tennisser Nick Kyrgios heeft weer eens van zich doen spreken. Ditmaal beledigde hij Stan Wawrinka, al was niet duidelijk of de Zwitser daadwerkelijk gehoord heeft wat zijn jonge tegenstander hem in Montreal toeriep. "Kokkinakis heeft het met je vriendin gedaan", registreerden de microfoons langs de baan een opmerking over mogelijke escapades van Kyrgios' landgenoot en teamgenoot bij de Davis Cup Thanasi Kokkinakis. "Sorry dat ik je dat moet vertellen, vriend."

Wawrinka, die in de derde set opgaf wegens rugklachten en in ieder geval na afloop was ingelicht over het voorval, riep spelersbond ATP op maatregelen te nemen tegen Kyrgios. "Het is niet de eerste keer dat hij problemen veroorzaakt op de baan. Ik hoop dat de ATP hem straft. Hij is nog jong, maar dat is geen excuus. Elke partij heeft hij problemen, elke keer misdraagt hij zich", zei de Zwitser op de persconferentie na het duel. Kyrgios zei dat zijn opmerking een reactie was op een belediging aan zijn adres van Wawrinka. "Hij schold me uit, in het vuur van het spel heb ik iets teruggezegd." Wawrinka scheidde vorig jaar en er zijn geruchten dat hij een relatie heeft met de Kroatische tennisster Donna Vekic, die ook gekoppeld wordt aan Kokkinakis.

Wawrinka's coach Magnus Norman had al via social media gereageerd op het voorval. "Dit was heel laag, Nick Kyrgios, ik hoop dat de mensen in je omgeving je wat levenslessen bijbrengen", twitterde Norman kort na de partij. Kyrgios was dit jaar op Wimbledon al vloekend onderuit gegaan tegen de Fransman Richard Gasquet, een optreden dat hem veel kritiek opleverde.

Wawrinka treft in september Oranje in Daviscupverband. "Ik voelde aan het begin van de derde set een pijnscheut in mijn onderrug", verklaarde de Zwitser op de website van zijn bond. "De pijn trok door naar mijn linkerbeen waardoor ik niet meer goed kon afzetten. Ik hoop dat het geen serieuze blessure is."

Woede over schunnige opmerking Kyrgios
Woede over schunnige opmerking Kyrgios (Foto: ANP)