'Coca-Cola dichtbij investering in sapmaker'

Coca-Cola wil naar verluidt flink investeren in de Amerikaanse smoothiestartup Suja Life. Persbureau Reuters meldde zaterdag op basis van ingewijden dat het frisdrankconcern op het punt staat een minderheidsbelang te nemen, met een optie komende jaren ook de rest van het bedrijf te kopen.

Coca-Cola kampt de laatste tijd met tegenvallende verkopen in Amerika, onder meer door toenemende zorgen over zwaarlijvigheid en de gezondheidseffecten van kunstmatige zoetstoffen in frisdranken. Daarom is het concern op zoek naar nieuwe populaire producten waarmee het de consument weer voor zich kan winnen.

Suja Life bestaat sinds 2012 en is sindsdien sterk gegroeid. Eerder investeerden beroemdheden als Leonardo DiCaprio, Jared Leto en Sofia Vergara al in de onderneming, die volgens Reuters door Coca-Cola wordt gewaardeerd op ongeveer 300 miljoen dollar (een kleine 274 miljoen euro).

Coca-Cola is overigens al meer dan tien jaar in de sapbranche actief met Odwalla. Concurrent PepsiCo nam een aantal jaar terug smoothiemerk Naked Juice over.

'Coca-Cola dichtbij investering in sapmaker'
'Coca-Cola dichtbij investering in sapmaker' (Foto: ANP)