FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 augustus 2015

1860 München schakelt Hoffenheim uit, SSV Reutlingen stunt tegen Karlsruher SC

De DFB-Pokal zit er voor 1899 Hoffenheim al na één ronde op. TSV 1860 München zorgde voor de stunt door de Bundesliga-club met 2-0 uit te schakelen. 1860 München kent een beroerde start in de 2. Bundesliga. De eerste twee wedstrijden in de competitie gingen verloren.

Zaterdagavond was er wel feest voor de club, want er werd dik verdiend gewonnen van Hoffenheim, dat aantrad zonder de geblesseerde Mark Uth. Daylon Claasen en Fejsal Mulic waren de doelpuntenmakers voor de Beierse club.

Er waren zaterdagavond nog twee andere wedstrijden. VfB Wolfsburg was nipt met 1-2 te sterk voor Holstein Kiel uit de 3. Liga. De grootste stunt van de avond kwam op naam van SSV Reutlingen 05. De club uitkomende in de Fußball-Oberliga Baden-Württemberg op het vijfde niveau in Duitsland won met 3-1 van Karlsruher SC. Doelman Manuel Gulde van de gasten moest na twaalf minuten het veld verlaten na het doorhalen van een doorgebroken speler. Giuseppe Ricciardi scoorde daarna vanaf elf meter de 1-0. Karlsruher SC liep vorig seizoen op een haar na promotie naar de Bundesliga mis door de play-off te verliezen van HSV. 

Twintig minuten later mocht Ricciardi opnieuw aanleggen van elf meter en zorgde voor de 2-0. De gasten kwamen via Dennis Kempe nog terug tot 2-1. Karlsruher SC eindigde uiteindelijk met acht man nadat ook Daniel Gordon en Jannik Dehm met rood konden vertrekken. Het werd ook nog 3-1 doordat Ricciardi opnieuw een strafschop benutte. 

Zondag gaat de eerste ronde verder met onder andere Carl Zeiss Jena - Hamburger SV, Chemnitzer FC - Borussia Dortmund en FC Nöttingen - Bayern München. 

Servië vernedert Kroatië in waterpolofinale

Servië is zaterdagavond in Kazan wereldkampioen waterpolo geworden. In de finale werd aartsrivaal Kroatië met liefst 11-4 vernederd. Dat is in het voormalige Joegoslavië even feestelijk als pijnlijk. De Kroaten hadden alleen in het eerste en derde kwart iets in te brengen: 2-2 3-0 2-2 4-0.

Griekenland greep het brons ten koste van Italië door de strafworpen beter te nemen: 4-2. Alessandro Velotto en Frecesco di Fulvio misten. Na de reguliere speeltijd was de stand in evenwicht: 7-7 (1-0 2-2 4-4 0-1). Angelos Vlachopoulos was de Griekse held. Hij scoorde driemaal en benutte ook de beslissende strafworp.

Servië vernedert Kroatië in waterpolofinale
Servië vernedert Kroatië in waterpolofinale (Foto: ANP)

Dijkhuizen debuteert in Championship met benauwde remise

Marinus Dijkhuizen heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van het Engelse Brentford FC gelijkgespeeld. De club uit West-Londen redde in de thuiswedstrijd tegen Ipswich Town zaterdag in blessuretijd een punt: 2-2. In de wedstrijd in de Championship (tweede niveau) kwamen de bezoekers halverwege op 0-2 via Kevin Bru en Ryan Fraser. In de tweede en zesde minuut van de blessuretijd voorkwamen Andre Gray en James Tarkowski een nederlaag voor de van Excelsior overgekomen coach.

De van FC Groningen overgekomen Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld startten in dezelfde competitie in de basis bij hun nieuwe club. Chery verloor met Queens Park Rangers met 2-0 bij Charlton Athletic en werd na 70 minuten gewisseld. Kieftenbeld speelde het eerste uur voor Birmingham City in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Reading. Glenn Loovens organiseerde de defensie van Sheffield Wednesday naar behoren en zag The Owls bovendien Bristol City met 2-0 verslaan. Rajiv Van La Parra bleef op de bank bij Wolverhampton Wanderers, dat met 2-1 won bij Blackburn Rovers.

Kelle Roos maakte een beroerd debuut voor Rotherham United. De Nederlandse doelman, die onlangs zijn contract bij Derby County verlengde tot medio 2018 en meteen werd uitgeleend om in de Championship minuten te maken, kreeg zaterdag voor eigen publiek tegen Milton Keynes Dons vier doelpunten tegen, waaronder een van zijn eigen verdediger Donny Collins: 1-4. Roos mag in de wedstrijden tegen zijn eigenlijke broodheer niet keepen.

Trainer Jerrel Hasselbaink promoveerde vorig seizoen met Burton Albion naar League One (derde niveau) en won de eerste wedstrijd thuis met 2-1 van Scunthorpe United.

Dijkhuizen debuteert met benauwde remise
Dijkhuizen debuteert met benauwde remise (Foto: ANP)

Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

Om 20.45 uur begon in de Kuip de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht. De Rotterdammers wonnen deze met 3-2. Hieronder vind je van dit duel de karakteristieken.

Feyenoord

3 - 2

FC Utrecht

 22' Kazim-Richards
 77' Vilhena
 81' Kuijt (pen)
   74' Haller
 90+6' Haller (pen)
 
 Gele kaart: Vilhena, Nelom, (Feyenoord), Ayoub, Cortie, (FC Utrecht)
 Rode kaart: Karsdorp (50) (Feyenoord),
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 47.500
Arbiter: blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Karsdorp
v.Beek
Kongolo
Nelom
El Ahmadi
Toornstra (v.d.Heijden/68)
Vejinovic
Kuijt
Kazim-Richards (Vilhena/57)
Basacikoglu (Manu/87)
  Ruiter
Klaiber (Rubin/86)
v.d.Maarel (Cortie/75)
Letschert
Kum
Nganioni
Janssen
Ramselaar (Ludwig/75)
Ayoub
Haller
Barazite


FC Utrecht-speler Nacer Barazite in duel met Feyenoord speler-Rick Karsdorp (Pro Shots / Kay Int Veen)

Trump verder zonder politiek adviseur Stone

Donald Trump moet het zonder zijn politiek adviseur Roger Stone doen in zijn campagne om president van de Verenigde Staten te worden. Zaterdag werd bekend dat Stone niet langer meer advies geeft aan de multimiljonair. De aanleiding voor de breuk is niet geheel duidelijk. Stone en Trump zeggen beiden het initiatief tot de scheiding te hebben genomen.

"Jammer genoeg zijn de recente mediarellen en persoonlijke vetes zo hoog opgelopen, dat het je boodschap is gaan overschaduwen", schreef Stone in wat hij tegenover CNN verklaarde als zijn ontslagbrief. "Ik kan daarom niet langer bij je campagne betrokken blijven."

Trump zegt echter dat hij Stone heeft ontslagen.

Trump verder zonder politiek adviseur Stone
Trump verder zonder politiek adviseur Stone (Foto: ANP)

Uitslag Roda JC - Heracles Almelo

Vanavond is de Eredivisie van start gegaan met een duel tussen Roda JC en Heracles Almelo. De promovendus won in eigen huis met 3-1. Hieronder vind je van deze wedstrijd de karakteristieken.

Roda JC

3 - 1

Heracles Almelo

 35' E. Gyasi
 48' v. Hyfte
 90' Faik
   31' Bel Hassani
 
 Gele kaart: , Bruns, Tannane, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.472
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Leer
Dijkhuizen (Rutjes/86)
Swinkels
Sankoh (Werker/43)
v.Peppen
Noor
Griffiths
v.Hyfte
Faik
A.Jansen
E.Gyasi (Paulissen/85)
  Castro
Droste
Te Wierik
Zomer
Fledderus
Pelupessy (Vujicevic/59
Gladon/72)
Bel Hassani
Bruns
Navratil (Tannane/59)
Weghorst
Darri


Roda JC-spelers Rostyn Griffiths en Arjan Swinkels in duel met Heracles Almelo-speler Paul Gladon (PRO SHOTS/Peter van Ninhuys)

Kampioen Chelsea start met puntenverlies

Chelsea heeft al in de eerste speelronde van de Premier League puntenverlies geleden. De regerend kampioen kwam zaterdagavond voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel tegen Swansea City (2-2).

Thibaut Courtois bewees de thuisclub uit Londen een slechte dienst. De Belgische keeper veroorzaakte in de 52e minuut een strafschop door Bafétimbi Gomis tegen de grond te werken. Hij moest met een rode kaart vertrekken en diezelfde Gomis maakte geen fout vanaf elf meter (2-2). Met een man minder op het speelveld mocht Chelsea uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel.

Oscar zette het elftal van José Mourinho na 23 minuten nog wel op voorsprong. Andre Ayew tekende na 29 minuten voor de gelijkmaker, maar Chelsea leidde een minuut later opnieuw na een eigen doelpunt van Federico Fernandez. Mourinho beklaagde zich veelvuldig over de arbitrage. Hij kon zich vooral niet vinden in de rode kaart voor Courtois omdat de doelman Gomis vloerde terwijl er nog verdedigers in de buurt waren.

Kampioen Chelsea start met puntenverlies
Kampioen Chelsea start met puntenverlies (Foto: ANP)

Neergeschoten agent Sint Maarten overleden

Op Sint Maarten is zaterdagmiddag (lokale tijd) politieagent Gamali Benjamin overleden. Hij werd woensdag in het hoofd geschoten toen hij op de fiets achter twee overvallers aanging die in Philipsburg een juwelier hadden overvallen.

De schietpartij heeft veel reacties teweeg gebracht. Zo kondigde minister van Justitie Dennis Richardson een dag later harde maatregelen aan (onder meer een toename van patrouilles en kogelwerende vesten voor agenten op de fiets) om de 'misdaadgolf' tegen te gaan die het eiland zou overspoelen.

Veel winkeliers in winkelstraat Front Street sloten donderdag hun deuren uit solidariteit met de agent die dagelijks op de fiets in dit toerismegebied patrouilleerde. Benjamin werd na de schietpartij naar de Dominicaanse Republiek vervoerd voor een operatie om de kogel uit zijn schedel operatief te verwijderen.

Voor de operatie werd hij echter hersendood verklaard. Hij werd vrijdag terug gevlogen naar Sint Maarten. Daar overleed hij zaterdag.

Neergeschoten agent Sint Maarten overleden
Neergeschoten agent Sint Maarten overleden (Foto: ANP)

Rapper Sean Price overleden

Rapper Sean Price (43) is overleden. Het management van de artiest heeft tegenover Billboard bevestigd dat de rapper zaterdagochtend in zijn slaap is gestorven.

Waar Sean Price precies aan is overleden, is nog niet bekend. "Met veel verdriet moeten wij bevestigen dat Sean Price is gestorven in zijn appertement in Brooklyn", aldus zijn management Duck Down Music. "Zodra er meer informatie bekend is zullen wij dat laten weten."

De artiest laat een vrouw en drie kinderen achter. Sean Price bracht in 2012 zijn laatste soloplaat uit. Hij maakte ook onderdeel uit van het rapduo Heltah Skeltah en hij was lid van de groep Boot Camp Clik.

Rapper Sean Price overleden
Rapper Sean Price overleden (Foto: BuzzE)

Bertens verslaat Rus in halve finale Koksijde

Tennisster Kiki Bertens heeft op het ITF-toernooi in Koksijde zaterdag de finale bereikt ten koste van haar landgenoot Arantxa Rus. In de eerste internationale wedstrijd tussen beide Nederlandse speelsters was de als eerste geplaatste Bertens in twee sets te sterk voor de als zevende geplaatste Rus. Op het Belgische gravel werd het 6-3 en 6-3.

Bertens speelt in de finale tegen de als achtste geplaatste Française Myrtille Georges, die in de halve finale won van de Duitse Tamara Korpatsch: 6-2 en 7-5.

Bertens verslaat Rus in halve finale Koksijde
Bertens verslaat Rus in halve finale Koksijde (Foto: ANP)

Wakker Dier richt pijlen weer op kiloknallers

Na de plofkip en 'foute kaas', richt actiegroep Wakker Dier opnieuw zijn pijlen op supermarkten die 'kiloknallen' met goedkoop vlees. De dierenwelzijnsorganisatie begint zaterdag weer met een televisiecampagne tegen vleesaanbiedingen. Dat maakte Wakker Dier zaterdag bekend.

Supermarkten zouden met het gestunt al jarenlang veel dierenleed veroorzaken. "Door vlees voor dumpprijzen aan te bieden zetten de machtige supers grote druk op de veehouderij om steeds goedkoper en efficiënter te produceren. De dieren zijn de dupe van de lage prijzen: op minimale ruimtes moeten zij zo hard mogelijk groeien of zo veel mogelijk produceren", stelt de actieclub.

Wakker Dier voert al jaren actie tegen gestunt met goedkoop vlees. De organisatie begon vorige maand ook een campagne tegen fabrikanten van 'foute kazen'. Veel kaas in Nederland is volgens de organisatie gemaakt van stalmelk, melk van koeien die nooit buiten zouden komen. Maar volgens kaasfabrikanten is deze bewering onjuist, omdat het grootste deel van de kazen bestaat uit weidemelk.

Wakker Dier richt pijlen weer op kiloknallers
Wakker Dier richt pijlen weer op kiloknallers (Foto: ANP)

Rusland naar EC vanwege Nederlandse bloemen

De Russische agrarische waakhond Rosselchoznadzor gaat in overleg met de Europese Commissie over de import van Nederlandse bloemen. Dat heeft de waakhond zaterdag bekendgemaakt. Volgens Rosselchoznadzor zouden de Nederlandse bloemen ongedierte bevatten dat een "ernstige hygiënische bedreiging" vormt voor de Russische economie en landbouw.

Vanaf komende week moeten Nederlandse snijbloemen in een laboratorium worden getest, vóór ze Rusland in mogen. Rosselchoznadzor zegt dat verreweg het meeste ongedierte werd gevonden bij bloemen uit Nederland, toen ze testen deden op bloemen die vanuit vijftien verschillende landen waren geïmporteerd.

Medio juli kwam via een Russisch persagentschap naar buiten dat Moskou een importstop van Nederlandse bloemen overwoog. Dat zou hebben te maken met de Nederlandse inspanningen om de waarheid over vlucht MH17 boven tafel te krijgen.

Rusland naar EC om import Nederlandse bloemen
Rusland naar EC om import Nederlandse bloemen (Foto: ANP)

Het is weer voorbij, die Duitse zomer

De extreme hitte in Duitsland is voorbij. In het zuiden van het land werd vrijdag het hitterecord geëvenaard met een temperatuur van 40,3 graden, maar de dag eindigde met regen, onweer en hagel. Op zaterdag en in de dagen erna blijft het kwik hangen bij 'slechts' 30 graden. Na dinsdag gaat het meer regenen.

Begin juli was het ook 40,3 graden in Duitsland. Beide records werden gemeten in de plaats Kitzingen in het noorden van de deelstaat Beieren.

De Duitse weerdienst verwacht niet dat de temperatuur dit jaar nog eens in de buurt van het record komt. De dagen worden korter en dus schijnt de zon minder lang, aldus de meteorologen. Het is sowieso uitzonderlijk dat het zo laat in de zomer nog zo warm is. Dat komt doordat de grond erg droog is. Daardoor is er nauwelijks afkoeling.

Het is weer voorbij, die Duitse zomer
Het is weer voorbij, die Duitse zomer (Foto: ANP)

'Coca-Cola dichtbij investering in sapmaker'

Coca-Cola wil naar verluidt flink investeren in de Amerikaanse smoothiestartup Suja Life. Persbureau Reuters meldde zaterdag op basis van ingewijden dat het frisdrankconcern op het punt staat een minderheidsbelang te nemen, met een optie komende jaren ook de rest van het bedrijf te kopen.

Coca-Cola kampt de laatste tijd met tegenvallende verkopen in Amerika, onder meer door toenemende zorgen over zwaarlijvigheid en de gezondheidseffecten van kunstmatige zoetstoffen in frisdranken. Daarom is het concern op zoek naar nieuwe populaire producten waarmee het de consument weer voor zich kan winnen.

Suja Life bestaat sinds 2012 en is sindsdien sterk gegroeid. Eerder investeerden beroemdheden als Leonardo DiCaprio, Jared Leto en Sofia Vergara al in de onderneming, die volgens Reuters door Coca-Cola wordt gewaardeerd op ongeveer 300 miljoen dollar (een kleine 274 miljoen euro).

Coca-Cola is overigens al meer dan tien jaar in de sapbranche actief met Odwalla. Concurrent PepsiCo nam een aantal jaar terug smoothiemerk Naked Juice over.

'Coca-Cola dichtbij investering in sapmaker'
'Coca-Cola dichtbij investering in sapmaker' (Foto: ANP)

Morsi wil beter eten in gevangenis

Mohamed Morsi is niet te spreken over het eten dat hij krijgt in de gevangenis. De afgezette president van Egypte heeft zaterdag een medische check aangevraagd, omdat hij denkt dat het slechte voedsel hem schade heeft toegebracht. Morsi (64) lijdt aan diabetes en heeft het gevangenispersoneel gevraagd voeding van buiten de strafinrichting te mogen eten. Dat zou door het personeel zijn geweigerd.

Morsi is in principe ter dood veroordeeld, maar moet ook nog celstraffen van 20 en 25 jaar uitzitten. Momenteel is nog een extra rechtszaak tegen hem gaande, waarin de voormalig leider wordt beschuldigd van het doorspelen van staatsgeheimen aan Qatar.

Morsi werd in 2012 de eerste door het volk gekozen president van zijn land. De bestuurder werd een jaar later echter alweer afgezet door het leger. Eerder dit jaar werd hij ter dood veroordeeld vanwege zijn rol bij een uitbraak van gevangenen in 2011.

Mursi wil beter eten in gevangenis
Mursi wil beter eten in gevangenis (Foto: ANP)

Wilde zwijnen doden Italiaan

Een 77-jarige Italiaan is overleden na een aanval door een groep wilde zwijnen. Zijn 73-jarige vrouw raakte zwaargewond. Dat meldden Italiaanse media zaterdag.

De man werd belaagd toen hij zijn honden uitliet bij het dorp Cefalù op het eiland Sicilië. Hij bracht de honden in veiligheid, maar kwam daarbij zelf ten val. Zijn lichaam had meerdere bijtwonden. Zijn echtgenote probeerde hem te redden, maar werd ook aangevallen.

Wilde zwijnen doden Italiaan
Wilde zwijnen doden Italiaan (Foto: ANP)

Renault wil grote stap met F1-motor maken

Renault wil dit jaar één grote stap maken met haar Formule 1-motor in plaats van meerdere kleine verbeteringen. Dit heeft Rémi Taffin, operationeel directeur van Renault Sport, aan Motorsport laten weten. Zo hoopt het bedrijf het gat met Mercedes en Ferrari zo veel deels te kunnen dichten.

Renault heeft op dit moment voor de ontwikkeling van de krachtbronnen voor Red Bull Racing en Toro Rosso nog twaalf tokens over. "We willen zoveel mogelijk in één stap doen. We willen een update brengen waarvan je echt aan de rondetijden kan zien dat deze winst oplevert. De kleine stappen vooruit leveren soms minder op dan één grote sprong."

Op dit moment test Renault een verbeterde motor op de testbank, maar een datum van inzet in de Formule 1 kan Taffin nog niet geven. "Maar in ieder geval niet in Spa of Monza. Waarschijnlijk in Singapore of Rusland, of de race daarna."

De illusie om het gat geheel te dichten met Mercedes en Ferrari hebben de Fansen niet. "We weten waar we nu staan en waar we, bijvoorbeeld, volgend seizoen willen staan, dus dit is een tussenstap. Het hoort allemaal bij ons plan om ons te herpakken, wat we op een gestructureerde manier moeten afwerken." In ieder geval zal de nieuwe krachtbron pas komen wanneer de betrouwbaarheid gegarandeerd kan worden. Tot die tijd wordt de huidige geoptimaliseerd door bijvoorbeeld het inzetten van een verbeterde brandstof die in Hongarije geïntroduceerd is.

Tyga geeft Kylie Jenner auto cadeau op verjaardag

Kylie Jenner heeft voor haar achttiende verjaardag een auto cadeau gekregen van haar vriend Tyga. Volgens TMZ schafte Tyga de coole rode Mercedes suv vrijdag aan. Aan het voertuig hangt een prijskaartje van een slordige 115.000 dollar, omgerekend ruim 104.000 euro.

De Jenners en Kardashians vierden vrijdag alvast de verjaardag van Kylie in Malibu, een voorstad van Los Angeles. Bijna de hele familie was van de partij.

Op de video van TMZ is eveneens te zien hoe Kris Jenner en Caitlyn elkaar omhelzen bij het afscheid. Eerder had Kim Kardashian haar moeder en Caitlyn al samen gefotografeerd, volgens Amerikaanse media de eerste foto van de twee samen sinds de geslachtstransformatie van Bruce die sinds juni als Caitlyn door het leven gaat.

Tyga geeft Kylie auto cadeau op verjaardag
Tyga geeft Kylie auto cadeau op verjaardag (Foto: BuzzE)

Topdrukte op de Franse wegen

Op de Franse wegen is zaterdag sprake van topdrukte. Rond 13.00 uur stond het vakantieverkeer vast over een lengte van 970 kilometer, melden zowel de VerkeersInformatieDienst als de ANWB. Rond 17.30 uur was er nog bijna 700 kilometer file van over. Er werd eerder een totale filelengte verwacht van 700 kilometer.

Het is daarmee de een-na-drukste 'zwarte zaterdag' geworden. Het record dateert van vorig jaar, toen er op de drukste dag 994 kilometer file stond.

Over de oorzaak lopen de meningen uiteen. Volgens de VID werd een deel van de files veroorzaakt door zware regenval in het midden en zuiden van Frankrijk. De ANWB zag de buien vooral in het noordoosten.

De langste rijen stonden op de Autoroute du Soleil (A7). Ook op de route via Bordeaux (A10) en op de route via Clermont-Ferrand (A71/A75) kwam het tot lange files. Bij de grens met Spanje kwam het verkeer in beide richtingen stil te staan op de A9 tussen Perpignan en het Spaanse Figueres.

Elders in Europa was ook sprake van drukte door vakantieverkeer. Zo stond er file aan beide kanten van de Gotthardtunnel in Zwitserland, bij de Karawankentunnel tussen Oostenrijk en Slovenië, op de snelweg tussen München (Duitsland) en Salzburg (Oostenrijk) en in Italië op de A1 tussen Milaan en Ancona.

In delen van Europa kon het zaterdag snikheet worden, waarschuwde de VID. Op verschillende snelwegen in het zuiden van Duitsland geldt een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur vanwege het risico op 'blow-ups': het asfalt kan door de hitte uitzetten, scheuren en omhoog komen.

Topdrukte op de Franse wegen
Topdrukte op de Franse wegen (Foto: ANP)

Advocaat onderuit met Sunderland

Magic Dick heeft zijn mooie bijnaam geen eer aan kunnen doen in de eerste competitiewedstrijd van Sunderland tegen Leicester City. Trainer Advocaat zag zijn ploeg zaterdag met maar liefst 4-2 onderuit gaan.

Leicester besliste de wedstrijd binnen 25 minuten, dankzij twee doelpunten van Riyad Mahrez en een treffer van Jamie Vardy. Jermain Defou tekende voor 3-1 en Marc Albrighton herstelde de marge van drie doelpunten (4-1). Steven Fletcher bepaalde de eindstand (4-2). Jeremain Lens bereidde het laatste doelpunt voor. Hij had net als Patrick van Aanholt een basisplaats bij de bezoekers.

Advocaat maakte zich vorig seizoen razend populair in Sunderland door de club in de Premier League te houden. Als beloning daarvoor verdiende de Hagenaar een nieuw contract. Na de nederlaag speculeerde hij over de noodzaak van nieuwe aankopen. "Ik heb gezien wat ik eigenlijk al wist", mopperde hij. "Maar ik ben ook geschrokken van de manier waarop we de doelpunten weg gaven. Daarnaast miste ik bij veel spelers de wil om te winnen."

Steven Berghuis zat niet bij de selectie van Watford, dat verdienstelijk gelijkspeelde bij Everton (2-2). Crystal Palace won de uitwedstrijd bij Norwich City (3-1). Rudy Gestede bezorgde Aston Villa een zege in de uitwedstrijd bij Bournemouth (1-0).

Sense8 krijgt tweede seizoen

Sense8, de sciencefiction serie van Netflix krijgt een tweede seizoen.

Het nieuws werd vandaag bekend gemaakt via een video op Twitter. In de video wensen de acht hoofdpersonages elkaar een fijne verjaardag, want ze zijn allemaal op dezelfde dag jarig. Ook laten ze weten dat de serie een tweede seizoen krijgt. Wanneer het tweede seizoen start is nog niet bekend gemaakt.

Sense8 gaat over acht mensen uit verschillende culturen, die zich plotseling nauw met elkaar verbonden voelen. Ze kunnen met elkaar praten alsof ze in dezelfde kamer zijn en elkaars vaardigheden gebruiken. 

Amsterdam Zuid doodsbang voor nepfeest

De opnames van de film Fissa in het chique Amsterdam Zuid mogen doorgaan. De rechter wees deze week bezwaren van omwonenden die vrezen voor overlast van de hand, meldt Het Parool zaterdag.

Voor de comedy Fissa - straattaal voor feestje - staan er opnames gepland bij en in het Vossius Gymnasium en is geïnspireerd op de Amerikaanse film Project X. De film draait onder meer om een feest dat behoorlijk uit de hand loopt.

De rechter die zich boog over de opnames in Amsterdam oordeelde dat er geen sprake zou zijn van mensenmassa's of disproportionele overlast. De vrees zou vooral zijn gebaseerd op aannames.

Opnames Project X-film mogen doorgaan
Opnames Project X-film mogen doorgaan (Foto: BuzzE)

Dronken bemanning uit vliegtuig gehaald

Bij een controle op het vliegveld van Oslo is vrijwel de hele bemanning uit een vliegtuig gehaald. De piloot, de copiloot en twee stewards hadden te veel gedronken. Slechts één bemanningslid was nuchter. Dat meldden Noorse en Letse media zaterdag.

De vier beschonken bemanningsleden werkten voor de goedkope maatschappij airBaltic. Die heeft ze direct geschorst, laat het bedrijf op zijn website weten. Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken naar Chania op Kreta.

De ruim honderd passagiers kregen aanvankelijk te horen dat de bemanning ziek was geworden. Toen bleek dat ze te dronken waren, reageerden ze boos. Na bijna vijf uur wachten konden ze alsnog beginnen aan hun vakantie.

Dronken bemanning uit vliegtuig gehaald
Dronken bemanning uit vliegtuig gehaald (Foto: ANP)

Net geen wereldtitel gemengde vrije slag estafette

De gemengde 4x100 meter vrije slag estafette heeft net geen gouden medaille opgeleverd voor de Nederlandse zwemmers. Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk kwamen 0,05 seconden tekort voor de eerste wereldtitel op dit onderdeel.

Na de twee mannen lagen de Nederlanders nog op plek vijf, maar Kromowidjojo bracht de groep weer in strijd om de titel. Slotzwemster Heemskerk kwam na 50 meter aan de leiding en leek op de titel af te zwemmen. Echter werd ze in de laatste meters voorbij gegaan door de Amerikaanse Missy Franklin, die haar land in 3.23,05 de titel en en passant ook nog een wereldrecord bezorgde.

Sharon van Rouwendaal sloot haar lange toernooi op de 800 meter vrije slag af met een achtste en laatste plaats. In 8.24,12 zwom ze nipt een nieuw Nederlands record. Verder was voor het trainingsbeest het een succesvol toernooi met drie zilveren medailles, waaronder twee in het open water.

Ze was in de finale niet opgewassen tegen veelvraat Katie Ledecky. Het 18-jarige supertalent verpulverde in de finale naar eigen wereldrecord (8.11,00) met bijna vier seconden naar 8.07,39. Ze werd de eerste zwemmer (zowel man/vrouw) die op de vrije slag de 200, 400, 800 en 1500 meter wint op het wereldkampioenschap. Daarnaast won ze met de Amerikaanse ploeg ook nog eens goud op de 4x200 meter vrije slag estafette.

Opruimwerk Alphen te volgen op site

Gedupeerden van het brugdrama in Alphen aan den Rijn kunnen vanaf zaterdag terecht op de website www.hersteljulianabrug.nl voor informatie over de opruim- en herstelwerkzaamheden.

'We willen de bewoners goed informeren over wat er gaat gebeuren. Het gaat dan over het opruimen van de kranen en het herstellen van de huizen. Al met al zal dat zeker een aantal maanden duren', vertelt een woordvoerder van hoofdaannemer Mourik zaterdag.

Mourik was hoofdaannemer van de klus die afgelopen maandag helemaal mis ging toen een brugdek en twee kranen uit balans raakten en terechtkwamen op een aantal panden in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Wonder boven wonder vielen er geen doden.

Of Mourik uiteindelijk betrokken zal zijn bij de herstelwerkzaamheden, is nog niet duidelijk. 'De gemeente heeft de regie. We hopen volgende week meer te weten', zegt de woordvoerder. De site is een initiatief van Mourik, BSB Staalbouw en Peinemann.

Opruimwerk Alphen te volgen op site
Opruimwerk Alphen te volgen op site (Foto: ANP)

Goals Huntelaar, Dost en Castaignos in DFB Pokal, Werder Bremen ontsnapt

In eerste ronde DFB Pokal hebben de meeste grote ploegen geen fout gemaakt. VfL Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt en Schalke 04 deden wat ze moesten doen. Werder Bremen had zeer lastig. Ze wisten pas in de verlenging af te rekenen met Würzburger Kickers.

Schalke 04 kende geen moeite met MSV Duisburg. Klaas Jan Huntelaar opende na vier minuten de score. Branimir Bjalic, aanvoerder van Duisburg kon er na een half uur met 2x geel af en moest van de tribune toekijken hoe Schalke-spelers Franco Di Santo, Johannes Geis, Leon Goretzka en Matija Nastasic wisten te scoren (5-0). 

Luc Castagnos maakte na een half uur spelen zijn eerste officiele doelpunt voor. Eintracht Frankfurt. De club schakelde met 0-3 Bremer SV uit. Titelverdediger VfL Wolfsburg kende geen moeite met de Stuttgarter Kickers, het werd 1-4. Bas Dost was vlak voor rust goed voor de 0-2. De Oranje-international maakte het voorbereidende  werk van Max Kruse af, die zelf in de vierde minuut de score had geopend. Kevin de Bruyne was goed voor de 0-3. Lhadji Badiane kon namens de gasten de eretreffer kon maken. Nicklas Bendtner, die Dost in de 72e minuut verving, zorgde voor de 1-4 eindstand. 

De Würzburger Kickers wist net niet een hele grote stunt uit te halen. De ploeg uit de 3. Liga en Werder Bremen wisten in 90 minuten niet te scoren. Anthony Ujah zorgde er in 102e minuut voor dat Werder Bremen opgelucht kon ademhalen en Fin Bartels bracht even later de 0-2 op het scorebord. 

De bekerstunts zaterdagmiddag kwamen  van Viktoria Köln (IV) en Erzgebirge Aue (III), die respectievelijk die 2. Bundesligaploegen 1. Union Berlin en Greuther Fürth uitschakelden. 

Zondag komt Bayern München in actie. Trainer Pep Guardiola heeft Arjen Robben opgenomen in de selectie voor bekerduel tegen FC Nöttingen (V). De aanvaller ontbrak afgelopen week tijdens oefenduels met AC Milan en Real Madrid. Guardiola is voorzichtig met Robben, die de laatste maanden van het vorige seizoen geblesseerd moest toekijken. Robben mocht vorige maand ook een oefentrip naar China laten schieten. Hij speelde vorige week wel het hele duel om de Duitse Super Cup met VfL Wolfsburg. 

Uitslagen eerste ronde DFB Pokal - zaterdag 15.30 uur

FC Viktoria Köln (IV) 2-1 1. Union Berlin (II)
SV Meppen (IV) 0-4 1. FC Köln
Hallescher FC (III) 0-1 Eintracht Braunschweig (II)
Stuttgarter Kickers (III) 1-4 VfL Wolfsburg
Sportfreunde Lotte (IV) 0-3 Bayer Leverkusen
MSV Duisburg (II) 0-5 Schalke 04
Würzburger Kickers (III) 0-2 (n.v) Werder Bremen
FC Erzgebirge Aue (III) 1-0 Greuther Fürth (II)
Bremer SV (V) 0-3 Eintracht Frankfurt 

Uitslagen vrijdag

TuS Erndtebrück (IV) 0–5 SV Darmstadt 98
BFC Dynamo (IV) 0–2 FSV Frankfurt (II)
SV Elversberg (IV) 1–3 (n.v.) FC Augsburg

Kromowidjojo en Nijhuis naar finale sprintnummers

Op het WK zwemmen in Kazan heeft Ranomi Kromowidjojo zich op de 50 meter vrije slag geplaatst voor de finale van morgen. De Nederlandse won haar halve finale in 24,23 en zag dat in de andere halve finale alleen de Australische Cate Campbell 0,01 seconde sneller was.

Op de 50 schoolslag plaatste Moniek Nijhuis zich voor het derde WK op rij voor de finale. Ze werd vijfde in haar halve finale in 30,99 en dat bleek net snel genoeg om als achtste en laatste naar de finale te mogen. De Litouwse Ruta Meilutyte was 1,01 seconde sneller dan Nijhuis en plaatste zich als snelste voor de finale van morgen.

Chad Le Clos won op de 100 meter vlinderslag bij de mannen de gouden medaille. De Zuid-Afrikaan troefde zijn concurrent Laszlo Cseh af met zijn 50,56. De Hongaar Cseh was 0,31 trager en zag De Singaporees Joseph Schooling verrassend naar het brons zwemmen.

De finale op de 200 meter rugslag bij de vrouwen werd gewonnen door Emily Seebohm. De Australische keek tegen een grote achterstand aan ten opzichte van Missy Franklin, maar in de laatste 50 meter was de Australische twee seconden sneller dan de Amerikaanse en won in 2.05,81 de houden medaille. Op een halve seconde werd Franklin tweede, gevolgd door het multitalent Katinka Hosszu.

Gronings huis nagebouwd op triltafel Italië

In het Noord-Italiaanse Pavia is een typisch Gronings huis nagebouwd op een triltafel. Die staat in het Europese Centrum voor Training en Onderzoek naar Aardbevingstechniek (Eucentre). In september wordt het Groningse huis blootgesteld aan trillingen die vergelijkbaar zijn met aardbevingen. De effecten op het huis zullen worden gemeten met allerlei camera's en sensoren.

Dit heeft de NAM zaterdag laten weten. Het experiment is bedoeld om een uitgebreide analyse te maken van het effect van aardbevingen op typisch Groningse huizen. Tot nu toe worden op basis van theoretische modellen inschattingen gemaakt van de aardbevingsbestendigheid van Groningse huizen. Door de proef in een laboratoriumopstelling bij de experts in Italië kunnen die modellen geijkt en daarmee nauwkeuriger worden. Zo moet het mogelijk worden een betere inschatting te maken bij welke grondversnelling een onveilige situatie ontstaat.

De meetresultaten uit Italië worden vergeleken met de grondversnellingen waar rekening mee wordt gehouden in Groningen, aldus de NAM. Over de resultaten van het onderzoek wordt in november gerapporteerd aan het ministerie van Economische Zaken.

Kennisinstituut
Het huis, gebouwd door bouwbedrijf Kooi uit Appingedam, is inmiddels op de Nederlandse dakpannen na klaar en zal de komende weken moeten uitharden. Er zijn Groningse bouwmaterialen en mortel gebruikt. Ook is het huis voorzien van een typisch Nederlandse spouwmuur.

Eucentre is een gerenommeerd kennisinstituut, gespecialiseerd in onderzoek naar de effecten van aardbevingen op gebouwen. In Italië komen veel aardbevingen voor die schade berokkenen aan eeuwenoude gebouwen.

Gronings huis nagebouwd op triltafel Italië
Gronings huis nagebouwd op triltafel Italië (Foto: ANP)

20 minuten Mad Max-gameplay

Er zijn nieuwe gameplaybeelden onthuld van de aankomende Mad Max-game. Op Gamescom was de nieuwe demo te zien en de beelden zijn nu naar buiten gebracht.

Mad Max wordt ontwikkeld door Avalanche Studios, de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk is voor de Just Cause-games en de ontwikkeling van bijbehorende Avalanche-engine. De game is een standalone-verhaal en is dus niet verweven met de recente film Mad Max: Fury Road. Er wordt in Mad Max nadruk gelegd op zogenaamde 'vehicular combat', oftewel gevechten op wielen. Het upgradesysteem voor je auto is ook zeer uitgebreid, zoals te zien is in de trailer. Mad Max komt volgende maand alweer uit, op 4 september, voor PlayStation 4, Xbox One, Windows en Linux.

Juventus pakt in Shanghai de Supercoppa

Juventus heeft zaterdagmiddag beslag gelegd op de Supercoppa (Italiaanse Super Cup) door SS Lazio in de finale met 2-0 te verslaan. Het treffen werd vanwege commerciële doeleinden niet in Italië afgewerkt, maar in Shanghai.

In het eerste bedrijf was de confrontatie vrij zouteloos. De ploegen leken geen van beide echt trek te hebben in de officiële start van het seizoen buiten de eigen landsgrenzen. Echte kansen waren in de eerste helft dan ook niet te noteren.

Pas na de rust begon de kwaliteit van het treffen wat toe te nemen. De verdediging van Lazio, met Stefan de Vrij in de gelederen, kreeg steeds meer moeite om grip te houden op Mario Mandzukic. Het was aan de keeper Federico Marchetti te danken dat he doel schoon bleef.

Toch kwam de Oude Dame op voorsprong toen Mandzukic een voorzet van Stefano Sturaro in de 69e minuut tegen de touwen kopte. Even later maakte Paulo Dybala nog de 2-0 op aangeven van sterspeler Paul Pogba. Ricardo Kishna voetbalde de laatste minuten mee bij de Romeinen, maar kon geen indruk maken.

Rwandese VN-militair doodt vier collega's

Een Rwandese militair van de Verenigde Naties heeft zaterdagochtend in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) vier collega's doodgeschoten en daarna een einde aan zijn eigen leven gemaakt. Het schietincident gebeurde in het hoofdkwartier van de Rwandese VN-militairen in de hoofdstad Bangui. Acht anderen raakten gewond.

"We hebben meteen een onderzoek ingesteld om te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren", aldus een hooggeplaatste Rwandese militair. "We vermoeden terrorisme, maar dat hij psychische problemen had sluiten we ook niet uit."

Rwanda heeft militairen in CAR gestationeerd in het kader van de VN-missie MINUSCA. Die moet ervoor zorgen dat de precaire stabiliteit in het land gehandhaafd blijft. In CAR is een overgangsregering aan het bewind, sinds de officiële regering in 2013 werd verdreven door een islamitische groepering.

Rwandese VN-militair doodt vier collega's
Rwandese VN-militair doodt vier collega's (Foto: ANP)

'Klimaatverandering komt niet door zon'

De stijging van de temperatuur op aarde komt niet door de zon. Die is namelijk al driehonderd jaar stabiel. Dat betekent dat er een andere oorzaak moet zijn. Dat zegt een internationale groep wetenschappers. Ze hebben hun conclusies gepresenteerd op een congres op Hawaï.

Wetenschappers tellen al eeuwen vlekken op het oppervlak van de zon. Hoe meer er zijn, hoe actiever de zon is. Tussen 1645 en 1715 waren er weinig vlekken en beleefden delen van de aarde uitzonderlijk koude winters. Sinds die tijd zou het aantal zonnevlekken flink zijn toegenomen, net als de temperaturen op aarde. Volgens sommigen betekent het dat de veranderingen op de zon de opwarming van de aarde beter verklaart dan menselijke vervuiling.

Maar de wetenschappers zeggen dat er een meetfout zit in de manier om het aantal vlekken te tellen. Ze hebben de methode aangepast en zeggen dat de zon nu even actief is als eeuwen geleden.

Daaruit concluderen de wetenschappers: "De resultaten maken het moeilijk om de klimaatveranderingen die begonnen in de achttiende eeuw en doorgingen in de Industriële Revolutie en de twintigste eeuw, te verklaren door natuurlijke trends in de zon."Of dat betekent dat de mens de boosdoener is, laten ze in het midden.

Klimaatverandering komt niet door zon
Klimaatverandering komt niet door zon (Foto: ANP)

Inge Dekker grijpt naast medaille op 50 meter vlinderslag

Inge Dekker heeft bij de 50 meter vlinderslag op het WK zwemmen naast de medailles gegrepen. De wereldkampioene van 2011 werd in de finale in 25,64 vierde en miste daarmee de bronzen medaille op 0,27 seconden, die naar de Chinese Ying Lu ging.

Het goud op het niet-olympische nummer ging weinig verrassend naar Sarah Sjostrom. De Zweede zwom in 24,96 een kampioenschaprecord en bleef met die tijd de Deense Jeanette Ottesen 0,38 seconden voor.

Op de 50 meter vrije slag bij de mannen ging de titel naar Florent Manaudou. De Fransman declasseerde de rest van de zwemmers op het doorgaans spannende nummer en zette 21,19 neer. Daarmee was hij 0,33 sneller dan de Amerikaan Nathan Adrian. Vlak daarachter veroverde de Braziliaan Bruno Fratus het brons.

Contador richt zich volgend jaar op Tour

Alberto Contador richt zich volgend jaar op de Tour de France. De Spaanse wielrenner werd dit jaar vijfde in de Ronde van Frankrijk en waagt volgend jaar een nieuwe poging om de belangrijkste rittenkoers van het jaar te winnen, zei hij op Twitter.

Contador beantwoordde zaterdag vragen van fans via het sociale medium. Op de vraag wat zijn grootste doel voor komend seizoen is, antwoordde hij: "De Tour zal de spil van mijn seizoen zijn, de rest is nog onduidelijk."

Dit jaar combineerde de Spanjaard de Giro D'Italia en de Tour de France, in een poging twee grote rondes op rij te winnen. In de Giro won hij, maar in de Tour lukte dat niet. Aan het begin van dit jaar liet de wielrenner al doorschemeren eind 2016 te stoppen met koersen. Het lopende seizoen zit er voor de Spanjaard op.

Contador richt zich volgend jaar op Tour
Contador richt zich volgend jaar op Tour (Foto: ANP)

Haase verliest dubbelfinale in Kitzbühel

Tennisser Robin Haase is er niet in geslaagd in het mannendubbelspel het toernooi van het Oostenrijkse Kitzbühel te winnen. In een spannend onderonsje verloor de Hagenaar met zijn Finse partner Henri Kontinen van het Spaans-Argentijnse duo Carlos Berlocq en Nicolas Almagro. Het werd 5-7, 6-3 en 11-9.

Haase en Kontinen wonnen de eerste set, door op het beslissende moment toe te slaan op de service van de tegenstanders. Die namen echter vroeg in de tweede set een voorsprong en gaven die niet meer weg. Een supertiebreak moest vervolgens de beslissing brengen. Daarin waren Berlocq en Almagro net iets beter.

Haase, die tweemaal het toernooi won, werd dit jaar al in de tweede ronde van het enkelspel uitgeschakeld.

Haase verliest dubbelfinale in Kitzbühel
Haase verliest dubbelfinale in Kitzbühel (Foto: ANP)


Het enkelspel werd gewonnen door de Duitser Philipp Kohlschreiber heeft het toernooi van Kitzbühel op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Fransman Paul-Henri Mathieu met 2-6, 6-2 en 6-2.

Kohlschreiber was als zesde geplaatst, maar was in de finale duidelijk de favoriet. De ongeplaatste Mathieu had zich namelijk via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi en is slechts de nummer 109 van de wereld. Toch verloor de Duitse nummer 39 van de wereld de eerste set van de Fransman. Daarna stelde hij orde op zaken en won hij twee sets met ruime voorsprong.

Manchester United opent Premier League met winst door eigen doelpunt

Manchester United is de competitie goed begonnen. De ploeg van trainer Louis van Gaal opende het Premier League-seizoen met een 1-0 zege op een 'Nederlands' Tottenham Hotspur.

Dat deed United met Memphis Depay en Daley Blind in de basis. De van PSV overgekomen aanvaller debuteerde met het legendarische rugnummer 7 (David Beckham) op de tienpositie, terwijl Blind links centraal in de verdediging plaatsnam. Michel Vorm verving de van een polsblessure herstellende Hugo Lloris. Met Sergio Romero, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Nacer Chadli en Moussa Dembélé startten er in totaal negen spelers met een Eredivisieverleden.

In een merkwaardige openingsfase had Tottenham het betere van het spel. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino liet de bal makkelijk rondgaan en kreeg via Eriksen al vroeg de kans op de 0-1. Op aangeven van Harry Kane wipte de Deen de bal alleen net over het doel van Romero.

United werd vervolgens in het zadel geholpen door de tegenstander. Memphis stuurde Ashley Young weg, die op zijn beurt Wayne Rooney oog in oog zette met Vorm. De Engelsman had teveel tijd nodig voor zijn aanname, waardoor rechtsback Kyle Walker de situatie dacht te kunnen redden. Het tegendeel bleek waar. In zijn poging de bal van de voeten van Rooney af te snoepen tikte hij 'm per ongeluk achter zijn eigen doelman: 1-0.

Ook na rust was het duel onderhoudend. Al bleven de grote kansen uit. Zo stond United na 65 minuten nog steeds op voorsprong zonder ook maar één keer op doel te hebben geschoten. Walker deed dat immers voor rust voor The Manunicans.

Beide ploegen hielden elkaar in de tweede helft constant bij de keel. Daardoor bleef het wel spannend, maar werd het geen moment spectaculair. Van een slotoffensief was dan ook geen sprake. Al waren Chadli, Eriksen en Kane nog wel dreigend met een mislukte dribbel, twee strakke schoten en een kopbal. Zo kreeg Tottenham niet wat het misschien wel verdiende; een punt. Daardoor is United ten minste voor een paar uur de koploper in de Premier League.

Oud-kanselier Helmut Schmidt in ziekenhuis

De Duitse oud-bondskanselier Helmut Schmidt is opgenomen in het ziekenhuis vanwege uitdrogingsverschijnselen. De 96-jarige is onderzocht op mogelijke hartproblemen, maar volgens de hoofdarts van het ziekenhuis in Hamburg is het 'niets ernstigs'. Daarover berichten Duitse media. Schmidt mag waarschijnlijk maandag weer naar huis.

In december werd bekend dat de oud-politicus aan ernstige gezondheidsproblemen lijdt. Hij zou al tientallen keren korte tijd bewusteloos zijn geraakt. Ook was hij toe aan zijn vijfde pacemaker vanwege hartproblemen. Schmidt staat bekend als een kettingroker. Hij stak ook geregeld sigaretten op tijdens televisie-interviews.

Sociaal-democraat Schmidt was van 1974 tot 1982 bondskanselier van West-Duitsland. Zijn opvolger, de Christen-democraat Helmut Kohl (85), ligt in het ziekenhuis met ernstige gezondheidsproblemen.

Oud-kanselier Helmut Schmidt in ziekenhuis
Oud-kanselier Helmut Schmidt in ziekenhuis (Foto: ANP)

Lenny Kravitz blijft trouw aan leren broeken

Lenny Kravitz blijft trouw aan leren broeken. Dat hij uit zijn broek scheurde tijdens een concert in Stockholm, waarbij hij het publiek zijn geslachtsdeel per ongeluk toonde, is voor de artiest geen reden voortaan andere kleding aan te trekken.

Een bron van TMZ zegt dat Lenny maandagavond vreselijk schrok van zijn blunder. Tijdens het zingen van zijn hit American Woman ging de zanger en gitarist door de knieën, waarbij zijn leren broek precies ter hoogte van zijn kruis scheurde. Maar Lenny, die geen onderbroek droeg, gaat ervan uit dat dit iets eenmaligs was.

Hij koestert ook geen wrok naar Saint Laurent, de ontwerper van het kledingstuk. Lenny houdt het erop dat het een slecht uitgevallen exemplaar was. Zaterdagavond staat hij op het podium in de Ergo Arena in Gdansk in Polen.

Lenny Kravitz blijft trouw aan leren broeken
Lenny Kravitz blijft trouw aan leren broeken (Foto: BuzzE)

PEC Zwolle wil duidelijkheid over Coosemans

PEC Zwolle hoopt op korte termijn over Colin Coosemans te beschikken. De talentvolle keeper staat nu nog onder contract bij KV Mechelen, maar staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Zwollenaren. Zij zijn namelijk op zoek naar de opvolger van Warner Hahn, die vorig seizoen onder de lat stond.

Om het proces te versnellen heeft PEC Zwolle de Belgen verzocht voor het einde van het weekend duidelijkheid te geven omtrent de situatie van Coosemans. Mocht de komst van de 23-jarige sluitpost niet haalbaar zijn, dan kan de ploeg zich focussen op andere opties.

Coosemans geldt in België als groot talent. Zo keepte hij in verschillende nationale jeugdselecties en maakte vijf jaar geleden zijn debuut bij Club Brugge. Na meer dan 40 officiële wedstrijden koos hij voor een vertrek naar Waasland-Beveren. Aan het begin van dit jaar verhuisde hij vervolgens naar KV Mechelen, waar hij tot op heden nog niet aan bod komt.

PEC Zwolle wil van de situatie profiteren door de sluitpost te huren, maar het is nog niet zeker of KV Mechelen mee wil werken. "Ik schat de kans op fifty-fifty", liet technisch directeur Gerard Nijkamp aan Voetbal International weten. "Colin wil graag keepen en ziet PEC zitten, maar er zijn meer partijen nodig om tot een akkoord te komen. Feit is dat de tijd begint te dringen. We zijn ook bezig met alternatieven, we moeten wel."

Ook de naam van Piet Velthuizen gaat rond. De ervaren sluitpost is bij Vitesse op een zijspoor beland, maar volgens Nijkamp is de keeper vooralsnog geen realistische optie. "Piet is van harte welkom hoor. En als Vitesse hem een podium wil bieden en daaraan ook volop aan meewerken, prima. Maar normaal gesproken is hij financieel voor ons niet haalbaar."

Kim maakt eerste selfie met Kris en Caitlyn

Het lijkt erop dat Kris Jenner en Caitlyn nog steeds vrienden zijn. Hun dochter Kim Kardashian heeft een selfie met haar ouders gemaakt, de eerste van het trio sinds de geslachtstransformatie van stiefvader Bruce die nu als vrouw door het leven gaat.

Kim zette in het bijschrift bij de foto 'parent trap' (ouderlijk valstrik). Kris en Bruce, die meer dan twintig jaar getrouwd waren, zouden sinds de transformatie van Caitlyn wel contact met elkaar hebben gehad, maar zien elkaar weinig. Twee weken geleden vond de eerste ontmoeting plaats tussen Kris en Caitlyn.

Mogelijk slaagde Kim erin de verzoeningsfoto te maken tijdens het verjaardagsfeest voor Kims halfzusje Kylie Jenner, die maandag achttien wordt. Want op haar Instagram-account plaatste ze vrijdag meer foto's van de Kardashian-clan, waarbij ze schreef 'Gefeliciteerd Ky, we houden van je'.

 

Mulder hoopt op eerherstel bij Heerenveen

Het afgelopen seizoen was er voor Erwin Mulder één van uitersten. Van eerste keeper bij Feyenoord naar degradatie naar de reservebank. Dit hing samen met de komst van Kenneth Vermeer naar de Rotterdamse Kuip. Inmiddels is Mulder actief voor sc Heerenveen en hoopt bij de Friezen op eerherstel.

"Het belangrijkste is dat ik hier weer ga spelen. Het is een stap terug, om er twee vooruit te kunnen doen. Ik zie Heerenveen niet als mijn eindstation", liet Mulder aan de NOS weten. Ook blikte hij nog kort terug op zijn laatste seizoen bij Feyenoord. "Hoe het gegaan is, vind ik niet netjes. Ik heb het er lastig mee gehad. Toch heb ik mij er vrij snel overheen gezet. Het is hard, maar hier word je een man van. Alhoewel ik wel elke dag met een kutgevoel naar de Kuip reed."

Nu heeft Mulder dus een nieuwe uitdaging bij sc Heerenveen, waar hij voor twee jaar tekende. In deze periode hoopt hij de weg omhoog weer te vinden en stappen te maken, zodat hij misschien weer een keer mee mag trainen met het Nederlands elftal. In aanloop naar het EK van 2012 kreeg hij deze kans ook al eens. "Je mag altijd dromen. De bal ligt bij jezelf. Als ik goed keep, maak ik hopelijk wat mensen wakker."

Kromowidjojo naar OS en halve finale WK op 50 vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag op het WK zwemmen in Kazan. De Nederlandse zwom 24,62, waarmee ze haar heat won en vierde werd in het hele veld. De Australische Cate Campbell was de snelste in 24,40.

Kromowidjojo bleef met haar tijd ruim onder de olympische limiet, al was ze nog ver verwijderd van haar persoonlijke toptijd van 24,05. "Het is prima voor nu, maar ik kan nog wel een stukje harder. Ik voel dat ik heel veel kracht heb, heel veel snelheid. Er zit nog wel wat rek in", zei ze achteraf tegen de NOS.

Femke Heemskerk zou normaal gesproken ook meedoen aan de series, maar zegde op het allerlaatste moment af. Ze zwom later zaterdagochtend wel de gemengde estafette 100 meter vrije slag. Daar presteerde ze uitstekend als slotzwemster en leidde de ploeg zo naar de finale. In die finale zal Kromowidjojo ook haar opwachting maken. Ze neemt dan de plek in van Marrit Steenbergen.

Kromowidjojo vierde in series 50 vrij
Kromowidjojo vierde in series 50 vrij (Foto: ANP)

Phelps klokt supertijd op 200 vlinderslag

Zwemmer Michael Phelps heeft er vrijdag (lokale tijd) geen twijfel over laten bestaan: hij zal er volgend jaar in Rio staan op de Olympische Spelen. De van het lopende WK zwemmen verbannen Phelps klokte in de Verenigde Staten een tijd van 1.52.94 op de 200 meter vlinderslag. De beste tijd van het jaar en bovendien ruim een halve seconde sneller dan kersverse wereldkampioen Lászlo Cseh uit Hongarije deze week was.

De achttienvoudig olympisch kampioen mocht van de Amerikaanse zwembond niet naar het WK in Kazan vanwege een dronken autorit vorig jaar. Desalniettemin wil hij in Rio voor nieuwe titels gaan op de Spelen.

Phelps klokt toptijd op 200 vlinderslag
Phelps klokt toptijd op 200 vlinderslag (Foto: ANP)

Megens alleen voor waterpologoud naar Spelen Rio

Tweede van Europa en tweede van de wereld. Het tekent de terugkeer aan de top van de Nederlandse waterpolosters na een paar moeizame jaren. Een gouden bekroning ontbreekt echter nog. "Dan moet het volgend jaar maar gebeuren", zegt Maud Megens, die na de verloren WK-finale vrijdag tegen de Verenigde Staten (4-5) meteen haar blik richtte op de Olympische Spelen. Daar in Rio de Janeiro wil Megens de prestatie van haar moeder Patricia overtreffen.

Oud-international Megens-Libregts deed één keer mee aan de Spelen, in 2000 in Sydney, waar de waterpolosters net naast eremetaal grepen. Als moeder en dochter Megens zaterdagmiddag op Schiphol worden herenigd, kunnen ze wel hun WK-medailles gaan vergelijken. "Zij heeft één mooiere", weet de negentienjarige waterpoloster, die in Kazan met Oranje net naast het goud greep. Haar moeder moest in 1986 ook genoegen nemen met zilver, maar pakte vijf jaar later in Perth wél de wereldtitel. "We balen nu heel erg van de tweede plaats. Maar we weten ook dat we heel trots mogen zijn. Dit is zilver met een gouden randje."

Megens praat zoals ze ook waterpolo speelt: onbevangen en met branie. De Rotterdamse tiener vormde op het WK het nieuwe gezicht van Oranje, samen met de pas achttienjarige keepster Laura Aarts. Hoe verder Oranje kwam, hoe beter de tieners gingen spelen. Aarts blonk vooral uit in de kwartfinale tegen gastland Rusland, terwijl Megens met vier doelpunten een cruciale rol vertolkte in de halve finale tegen Italië. Ook in de eindstrijd tegen het fysiek ijzersterke 'Team USA' staken de jongelingen er bovenuit.

Sterker

"Ik ben heel blij en tevreden met hoe ik dit WK heb gespeeld", zei Megens. "Het was een geweldige ervaring en smaakt naar meer." Van zenuwen had ze naar eigen zeggen geen last. "Nee joh, alleen gezonde wedstrijdspanning. We waren zo goed voorbereid, dan hoef je nergens bang voor te zijn." De Verenigde Staten bleken desondanks een maatje te groot voor Oranje. "Fysiek zijn ze heel sterk, het is daarom lastig aanvallen. Toch hebben we ons heel goed staande gehouden tegen zo'n wereldploeg. Dat maakt het extra jammer dat we verloren hebben. Maar hier worden we sterker van."

In de aanloop naar de Olympische Spelen gaan de waterpolosters fulltime met elkaar trainen; hun clubs moeten het een jaar zonder ze doen. Megens: "We hebben een jaar om te groeien en nog beter te worden. Het ideale scenario is dat we in januari Europees kampioen worden, dan zijn we meteen geplaatst voor de Spelen en kan de focus vol op Rio. Daar moet het dan maar gebeuren. Na twee keer zilver wil ik nu goud."

Megens alleen voor goud naar Rio de Janeiro
Megens alleen voor goud naar Rio de Janeiro (Foto: ANP)

Strandtenthouders draaien 'goed seizoen'

Strandtenthouders zijn blij met het lekkere weer van de laatste dagen. Hierdoor is het bij de vele paviljoens langs de Nederlandse kust aardig druk.

De vereniging van strandtentexploitanten NVSN spreekt vooralsnog van een 'goed seizoen'. "De temperatuur is goed. De zon is er regelmatig. Alleen het waait soms erg hard. Maar daar zijn strandtenten met schotten en windschermen op voorbereid", zei NVSN-voorzitter Paul Zonneveld zaterdag tegen het ANP.

De constatering van rode zeevonk in het water bij Katwijk, Wassenaar en Scheveningen zorgde deze week wel voor wat 'vervelende publiciteit', maar het incident was van korte duur en de branche heeft hier volgens Zonneveld niet veel last van gehad.

Bier en koffie

Strandtenthouders konden dit jaar ook al vroeg een stevige omzet draaien. Begin maart liep het kwik enkele dagen al redelijk op. Het voorseizoen was hierdoor niet zo slecht als in de afgelopen jaren.

Marktonderzoeker Datlinq telde vorige maand meer dan 500 strandtenten in Nederland. Volgens het bureau is het aantal paviljoens sinds 2010 wel met 15 procent gegroeid. In de cijfers van Datlinq zijn niet alleen zaken langs de Noordzeestranden meegenomen, maar ook de horecagelegenheden bij recreatiemeren in het binnenland.

De meeste strandtenten aan de kust worden in het najaar afgebroken en in februari of maart weer opgebouwd. Bier en koffie vormen de belangrijkste inkomstenbronnen.

Strandtenthouders draaien 'goed seizoen'
Strandtenthouders draaien 'goed seizoen' (Foto: ANP)

Duitse pomphouders boos om brandstofprijzen

Pomphouders in Duitsland ergeren zich aan de sterk schommelende brandstofprijs in het land. De prijs van brandstof verandert tot veertien keer per dag en is in de avond vaak het laagst. Tankstationeigenaren blijven zitten met hun verse ontbijtbroodjes en sapjes, omdat de Duitser liever 's avonds goedkoop tankt. Dat zegt de Duitse bond voor Pomphouders en Autowasserijen zaterdag.

Tussen 17.00 en 19.00 uur is de brandstof het goedkoopst. Onder meer benzine en diesel kunnen op dat moment zo'n 10 cent goedkoper zijn dan in de ochtend. Maar in de avond wordt er minder gekocht in de winkeltjes, omdat automobilisten dan snel naar huis willen.

Volgens de bond verliezen pomphouders per maand zo'n 1000 euro aan inkomsten van bakproducten en nog eens 300 euro aan niet-verkochte koffie. De pomphouders willen liever een gemiddelde prijs voor de hele dag, maar dat lijkt niet mogelijk. De Duitse mededingingsautoriteit eist transparantie en mensen moeten volgens het meest recente tarief kunnen tanken.

Zo'n 57 procent van de inkomsten van pomphouders komt uit winkelverkoop. Brandstof levert 18 procent op. De rest komt van dienstverlening, zoals wasstraten.

Duitse pomphouders boos om brandstofprijzen
Duitse pomphouders boos om brandstofprijzen (Foto: ANP)

Ruud Feltkamp heeft als dj helikopter nodig

Ruud Feltkamp heeft zaterdag een helikopter nodig om zowel op Dutch Valley in Spaarnwoude als Lake Dance in Eindhoven te verschijnen als dj Rudi Feral. Een logistieke operatie, vertelt hij in het AD. "Met de auto haal ik het niet, daarom hebben we een helikopter gehuurd. Heel cool, maar het voelt ook wel een beetje surrealistisch", zegt de GTST-acteur en dj.

Op Dutch Valley maken zaterdag ook Dave Roelvink, Dennis van der Geest, Winston Post, Sascha Visser, Jody Bernal, Ruben van der Meer, Manuel Broekman en Géza Weisz hun opwachting achter de draaitafel op de speciale BN'ers-stage.

Ruud draaide vorig jaar eveneens op Dutch Valley en ambieert meer. "Het zou geweldig zijn om internationaal door te breken. Daar droom ik van. Maar ik ben ook realistisch. Ik vind het al helemaal te gek dat ik in Nederland mijn twee passies kan combineren."

Ruud Feltkamp heeft als dj helikopter nodig
Ruud Feltkamp heeft als dj helikopter nodig (Foto: BuzzE)

Transferoverzicht: PSG trekt portemonnee voor Di Maria

De afgelopen dagen zijn er weer veel transfers geweest in binnen- en buitenland. In Nederland zijn er een paar opvallende namen die terugkeren: Eljero Elia moet een van de belangrijkste spelers van Feyenoord worden, terwijl Hector Moreno Karim Rekik moet doen vergeten bij PSV. Ook Gonzalo Garcia-Garcia keerde terug uit Cyprus. Hij gaat bij Heracles Almelo voetballen. In het buitenland was de transfer van Angel Di Maria naar Paris Saint-Germain de meest opvallende. Niet minder dan 63 miljoen euro betaalde de france club aan Manchester United, die de speler vorig jaar nog overnamen van Real Madrid. Hieronder een overzicht:

Overzicht Nederland:

Speler Van Naar
Tom van Imschoot KV Oostende Eindhoven
Dominic Solanke (Huur) Chelsea Vitesse
Gonzalo Garcia Garcia (Huur) Anorthosis Famagusta Heracles Almelo
Aron Johansson AZ Werder Bremen
Theo Zwarthoed Volendam Go Ahead Eagles
Daniel Fernandes FC Twente San Antonio
Tom Muyters Eindhoven Excelsior
Xander Houtkoop ADO Den Haag sc Cambuur
Prince Rajcomar BEC Tero Sasana MVV
Eljero Elia Werder Bremen Feyenoord
Torino Hunte Eindhoven VVV-Venlo
Bart Schenkeveld Heracles Almelo PEC Zwolle
Steven Pereira PEC Zwolle MVV
Farshad Noor PSV Roda JC
Pim Balkestein VVV-Venlo Elversberg
Todd Kane Chelsea NEC
Hector Moreno Espanyol PSV
Michiel Kramer ADO Den Hag Feyenoord
Luka Zahovic Maribor sc Heerenveen
Mitchell te Vrede Feyenoord sc Heerenveen
Esteban Alvarado AZ Trabzonspor

Overzicht Buitenland

Speler Van Naar
Sheyi Ojo (Huur) Liverpool Wolverhampton Wanderers
Paul Konchesky (Huur) Leicester City Queens Park Rangers
Samuele Longo (Huur) Internazionale Frosinone
Tomas Vestenicky (Huur) AS Roma Modena
Nordin Amrabat Galatasaray Malaga
Bruno Paulista Bahia Sporting Lissabon
Pablo Osvaldo Southampton Porto
Bakary Sako Wolverhampton Wanderers Crystal Palace
Tijdane Balde Inter Anadia
Ally Cissokho (Huur) Aston Villa Porto
Gaston Sauro FC Basel Columbus
Heldon (Huur) Sporting Lissabon Maritimo
Maarten Martens PAOK onbekend
Angel di Maria Manchester United Paris SG
Konstantinos Mitroglou (Huur) Fulham Benfica
Waris Majeed Trabzonsport Lorient
Coro Elche Mallorca
Darren Ambrose Ipswich Town Colchester United
Alberto Aquilani Fiorentina Sporting Lissabon
Rafa Paez Liverpool Alcorcon
Greg Leigh Manchester City Bradford City
Muhammed Demirci Besiktas Excelsior Moeskroen
Roben Amorim Benfica Al-Wakrah
Miguel Lopes Sporting Lissabon Granada
Riku Riski (Huur) Rosenborg Goteborg
Yann M' Vila (Huur) Rubin Kazan Sunderland
Alberto Gallinetta (Huur) Juventus Cercle Brugge
Mushaga Bakenga (Huur) Club Brugge Molde FK
Ryan Fredericks Tottenham Hotspur Bristol City
Krisztian Tamas AC Milan Spezia
Kara Genk Anderlecht
Lukas Hradecky Brondby Eintracht Frankfurt
Angel Trujillo Almeria Levante
Nelson Valdez Eintracht Frankfurt Sounders
Isaac Cuenca Deprotivo la Coruna Bursaspor
Fernando Pacheco Real Madrid Alaves
Peniel Mlapa Borussia Monchengladbach Vfl Bochum
Grant Hall Tottenham Hotspur Queens Park Rangers
Serge Gnabry (Huur) Arsenal West Bromwich Albion

Vannacht grote kans op vallende sterren

Wie de komende nacht wil genieten van vallende sterren, heeft geluk. De weersomstandigheden zijn gunstig, want het wordt een heldere nacht, laat weeronline.nl zaterdag weten. Het beste kijkmoment is rond 01.30 uur.

Eerder was al bekend dat ook andere omstandigheden meezitten. Zo is er geen storend maanlicht doordat het nieuwe maan is. De nacht van zondag op maandag verloopt met wat meer bewolking en over de nachten daarna is nog niet veel te zegge, aldus weeronline.

De jaarlijkse zogeheten Perseïdenzwerm bereikt zijn hoogtepunt naar verwachting rond donderdag 13 augustus, waarbij er wel zestig vallende sterren per uur te zien zijn. De Perseïden zijn brokjes steengruis van de komeet Swift-Tuttle, die als vallende sterren aan de hemel te zien zijn.

Weer is gunstig voor vallende sterren
Weer is gunstig voor vallende sterren (Foto: ANP)

Bart Chabot stopt opnieuw rigoureus met wijn

Bart Chabot is onlangs opnieuw rigoureus gestopt met het nuttigen van alcohol. In De Telegraaf vertelt de schrijver dat hij onlangs schrok van de hoeveelheid lege wijnflessen die hij naar de glasbak bracht.

Chabot, die sinds 2010 met een hersentumor leeft, vertelt in de krant: "In 1993 ben ik van de ene op de andere dag met alcohol gestopt. Maar toen ik de tumor had overleefd, ben ik dat gaan vieren. Na alle spanningen en ellende mocht ik van mezelf af en toe een glaasje rode wijn. Maar voordat ik het wist, dronk ik weer twee glaasjes tijdens het koken, twee bij het eten...Tegen de tijd dat het avond was, was de fles leeg."

"Ik nam graag een wijntje omdat het een dekentje over de werkstress legt. Toen ik laatst de lege flessen van één week naar de glasbak bracht, schrok ik me rot. Het werd echt weer te dol. Het geeft geen pas dat een dokter mijn leven redt en dat ik vervolgens elke avond mijn lichaam met gif volgiet. Dus heb ik gisteren besloten om weer rigoureus te stoppen. Mijn vrouw zei treffend: 'Ik ben blij dat je er zelf voor hebt gekozen om niet meer te drinken, anders had ik de beslissing voor je genomen'."

Bart Chabot stopt opnieuw rigoureus met wijn
Bart Chabot stopt opnieuw rigoureus met wijn (Foto: BuzzE)

Doden en gewonden op Taiwan door tyfoon

Door de tyfoon Soudelor zijn in Taiwan zeker vier mensen om het leven gekomen en 39 personen gewond geraakt. Zo'n 7500 mensen zijn geëvacueerd, meldden de autoriteiten in de Oost-Aziatische eilandstaat zaterdag.

De storm bereikte het eiland vrijdagavond laat. Door de harde wind en zware regenval sneuvelden bomen en elektriciteitsmasten. Bijna twee miljoen mensen kwamen zonder stroom te zitten, meldde het Taiwanese persbureau CNA. Uit voorzorg blijven scholen en kantoren zaterdag dicht en zijn tientallen vluchten geannuleerd.

Doden en gewonden op Taiwan door tyfoon
Doden en gewonden op Taiwan door tyfoon (Foto: ANP)

Lichaam aangespoeld bij Zandvoort

In Zandvoort is zaterdag ter hoogte van de Reddingsbrigade Zuid een lichaam van een jonge vrouw aangespoeld. Verder onderzoek moet uitwijzen wie ze is, meldt de politie.

Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vrouw die woensdagmiddag tijdens het zwemmen in de problemen kwam en in zee verdween. Er werd de afgelopen dagen intensief naar haar gezocht.

Lichaam aangespoeld bij Zandvoort
Lichaam aangespoeld bij Zandvoort (Foto: ANP)

Realitysoap voor kickbokser Nieky Holzken

De Nederlandse kickbokser Nieky Holzken is de hoofdpersoon in zijn eigen realityserie. Dit maakte producent Just Productions zaterdag bekend nadat de sportman uit Helmond in Las Vegas de Glory-wereldtitel op zijn naam schreef. GLORY is het grootste kickboksgala ter wereld en het is de tweede keer dat de Helmonder de titel wint.

De reality-soap begint als Nieky zich in Helmond voorbereidt op het Kickboksgala GLORY in Las Vegas en volgt hem in zijn droom om zijn titel als wereldkampioen te heroveren. Nieky alias The Natura wordt in de serie fysiek en mentaal bijgestaan door zijn trainer en schoonvader Sjef Weber. Dat is een markant persoon die in het dagelijks leven autoverkoper is, maar tussen de bedrijven door zorgt dat Nieky in topvorm blijft en de juiste tegenstanders treft. Buiten de ring blijkt de kickbokser een hele aardige, gewone Brabantse familieman met een gezin bestaande uit zijn vrouw Nathellie, zoontje Geraldo (8) en oogappeltje Willisha.

Volgens Just Productions hebben de zenders ABC en Spike TV al interesse getoond in de reallifesoap. Aan Omroep Brabant vertelde Nieky zaterdag dat de serie aanvankelijk voor Nederland was bedoeld. "Ik heb nu gehoord dat Floyd Mayweather, de beroemde bokser, de best betaalde atleet ter wereld, die wil als het goed is een soap in Amerika gaan uitbrengen. De mensen in Amerika willen een soap van ons. We willen hem graag verkopen en wachten nog op goede reacties, maar na deze beelden zitten ze vast kwijlend te kijken, kunnen ze er niet meer omheen."

Nu Nieky de top heeft bereikt in het kickboksen, wil hij zijn volgende droom waarmaken: wereldkampioen worden in het reguliere boksen; een prestatie die geen andere vechter ooit heeft behaald.

Realitysoap voor Nieky Holzken
Realitysoap voor Nieky Holzken (Foto: BuzzE)

Gijzeling hotel Mali voorbij

De gijzeling in een hotel in de Malinese stad Sevar is voorbij. Militairen van het Malinese en Franse leger hebben het hotel bestormd. Vier gijzelaars werden bevrijd. In het hotel werden drie lichamen gevonden, aldus het Malinese ministerie van Defensie zaterdag. Mogelijk gaat het om de daders. Eerder werden vijf gijzelaars vrijgelaten uit het hotel.

De militanten pleegden vrijdag aanslagen op drie hotels, waarna ze een groep mensen in een van de hotels gijzelden. Bij de aanslagen kwamen zeker zeven mensen om het leven, onder wie drie Malinese militairen en een medewerker van de Verenigde Naties. Volgens militaire bronnen wilden de militanten de buitenlanders ontvoeren.

Het is onduidelijke welke mensen er werden gegijzeld. In het hotel verbleven in ieder geval drie Zuid-Afrikanen, een Fransman, een Oekraïner en een Rus.

Gijzeling hotel Mali voorbij
Gijzeling hotel Mali voorbij (Foto: ANP)

Columbia laat random video's offline halen vanwege 'pixels'

Een anti-piraterijgroep die werkt in opdracht van Columbia Pictures heeft onterecht diverse 'Notice & Takedown' meldingen gedaan bij onder meer videosite Vimeo, omdat het woord 'Pixels' in de titel voor komt. Hierdoor zijn veel video's, onder andere een korte film uit 2010 die notabene diverse prijzen in de wacht sleepte verwijderd.

Enturo, het door Columbia ingehuurde bedrijf, lijkt overtuigd dat alles waarin het woord 'pixels' voor komt inbreukmakende piraterij is. Zoals gebruikelijk worden de video's direct verwijderd, wat filmmaatschappijen als Columbia vergaande mogelijkheden geeft om onterecht allerlei zaken te doen verwijderen.

Op chillingeffects.org worden dergelijke notices weergegeven, en in dit geval is duidelijk dat men maar wat op geeft. Deze manier van handelen geeft eens te meer aan dat de huidige auteursrechtensystemen compleet brak zijn.

Pixels is tevens een film die door Columbia Pictures is uitgebracht.

pixels dmca
Want als het woord 'pixels' erin voor komt is het volgens Columbia Pictures inbreukmakend...

Neerbuigende Trump geweerd van conferentie

Een invloedrijke conservatieve groepering heeft presidentskandidaat Donald Trump in de ban gedaan vanwege diens "ongepaste opmerkingen". De flamboyante vastgoedmagnaat zou zaterdag een speech geven op een conferentie van de groep Red State, maar is daar nu niet meer welkom.

Volgens Red State-voorman Erick Erickson is de uitnodiging ingetrokken omdat Trump zich denigrerend heeft uitgelaten over journaliste Megyn Kelly, een van de debatleiders tijdens het Republikeinse tv-debat van vrijdag. "Zijn opmerking over Kelly was een brug te ver", zei Erickson.

Kelly had Trump tijdens het debat gevraagd in te gaan op opmerkingen die hij in het verleden had gemaakt over vrouwen, die hij onder meer als "dikke varkens" had omschreven. Trump wuifde de vraag weg, maar haalde later in een interview hard uit naar de journaliste.

"Je kon bloed uit haar ogen zien komen. Er kwam bloed uit haar waar dan ook", zei de miljardair, tot irritatie van Red State. De groepering heeft Kelly inmiddels uitgenodigd om de plaats van Trump in te nemen op de conferentie.

'Neerbuigende' Trump geweerd van conferentie
'Neerbuigende' Trump geweerd van conferentie (Foto: ANP)

Dionne Stax: geen huisje-boompje-beestje

Dionne Stax is niet zo'n planner. "Ik houd graag alle opties open", vertelt de journaalpresentator in De Telegraaf. Dat ze in het voorjaar dertig jaar werd, beschouwde ze even als crisismoment. "Of misschien beter, een moment van reflectie. Ik zie vrienden trouwen en kinderen krijgen: dat roept de vraag op wie ben ik en ben ik daar gelukkig mee?"

"Op mijn twaalfde dacht ik dat ik op mijn dertigste huisje-boompje-beestje zou hebben, maar dat past totaal niet bij me. Maar ik heb een leuk leven, met veel vrienden en een fijne familie", vertelt Dionne, die onlangs voor de zevende maal de Nijmeegse Vierdaagse volbracht.

Ze is naar eigen zeggen nog niet de ware tegengekomen. "En ik werk soms op rare tijden en weet nooit helemaal zeker wanneer ik thuis ben. Daar moet hij tegen kunnen."

Geen huisje-boompje-beestje voor Dionne Stax
Geen huisje-boompje-beestje voor Dionne Stax (Foto: BuzzE)

Van Gaal nog niet uitgewinkeld bij United

Louis van Gaal spendeerde deze zomer al 100 miljoen euro aan nieuwe spelers, maar de trainer van Manchester United is nog niet klaar met kopen. De coach wil zijn elftal nog op twee plaatsen versterken, zei hij vrijdag op de website van zijn Engelse club.

"We hebben nog steeds spelers nodig met snelheid en creativiteit. Angel Di Maria had dat, maar hij is nu vertrokken naar Paris Saint-Germain. Ook de keeperspositie is nog een probleem", verwees Van Gaal naar David de Gea, die begeerd wordt door Real Madrid en vanwege alle transferperikelen zaterdag niet speelt in de seizoensopener tegen Tottenham Hotspur (thuis). De transfervrij aangetrokken Sergio Romero is de waarschijnlijke vervanger van De Gea onder de lat.

Van Gaal gaf de afgelopen maanden 100 miljoen euro uit voor Memphis Depay, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin. Met Van Gaal als trainer heeft United in een jaar bijna 300 miljoen euro aan nieuwe spelers uitgegeven.

Van Gaal nog niet uitgewinkeld bij United
Van Gaal nog niet uitgewinkeld bij United (Foto: ANP)

Maaskant neemt het op voor jeugdige Naah

De vroege rode kaart voor Divine Naah na twee domme overtredingen was een keerpunt in de verloren thuiswedstrijd van NAC Breda vrijdagavond tegen FC Volendam (1-4). Toch nam trainer Robert Maaskant de negentienjarige Ghanese middenvelder in bescherming.

"Het is een heel verfijnde voetballer. Het is niet verstandig om hem aan de schandpaal te nagelen, dat is niet terecht. Het is jeugdigheid. Dat gebeurt jonge jongens en we zullen er met hem over spreken", reageerde Maaskant na de ontluisterende nederlaag van de gedegradeerde Bredase club, die juist zo snel mogelijk weer terug wil naar de eredivisie.

Maaskant meent dat NAC tot de rode kaart de betere ploeg was. "Daarna hebben we het af laten weten. Dit is een flinke tik", aldus de coach bij FOX Sports.

Maaskant neemt het op voor jeugdige Naah
Maaskant neemt het op voor jeugdige Naah (Foto: ANP)

Empire: trailer voor tweede seizoen

Voordat de makers van Empire aan de slag gaan met een spinoff is er eerst nog het tweede seizoen van de serie, dat volgende maand losbarst. Voor dit seizoen is er nu een trailer vrijgegeven.

De trailer richt zich voornamelijk op het voorzetten van de hoofdverhaallijn en houdt zich nog niet bezig met het hypen van de gast-sterren in de serie, wat in lijn is met de woorden van bedenken Lee Daniels, die eerder deze week nog aangaf meer over "de familie" te willen vertellen.

Empire 2 start op 23 september op het Amerikaanse Fox. De Nederlandse Fox volgt, volgens een woordvoerder, vlak daarna.

Derde seizoen voor The Strain

De FX-serie The Strain is pas bij aflevering vier van het tweede seizoen, maar nu alweer verlengd met een derde seizoen. Hoewel de kijkcijfers iets zakken heeft FX er voldoende vertrouwen in om de serie volgende zomer terug te laten keren.

The Strain is gebaseerd op de The Strain Trilogy-boeken, die Guillermo del Toro en Chuck Hogan tussen 2009 en 2011 uitbrachten. Del Toro produceert de serie, samen met Lost-producer Carlton Cuse "Guillermo en Carlton hebben twee opwindende seizoenen van The Strain opgeleverd die visueel boeiend zijn en recht doen aan de boeken," aldus Eric Schrier, president van FX.

In het huidige tweede seizoen is New York City in de greep van een kwade vampier-epidemie, en niemand komt de stad redden. Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) en zijn bondgenoten probeerden de belichaming van het kwaad, de Master, te bestrijden, maar faalden. Nu proberen ze om een biologisch wapen te creëren om de wezens uit te schakelen, terwijl Abraham Setrakian (David Bradley) een antiek boek zoekt dat de geschiedenis van de wezens beschrijft, en hopelijk een manier om ze uit te schakelen.

The Strain wordt nog niet in Nederland uitgezonden.

The Strain - vampiers
Vampiers in The Strain

Geen Jack Bauer in 24-spinoff

De actieserie 24 komt opnieuw terug. Na de eenmalige miniserie Live Another Day, dat de verhaallijn van hoofdfiguur Jack Bauer (Kiefer Sutherland) voortzette en een nieuwe dreiging bood voor hem om op te lossen, zoeken Fox-topmensen naar een manier om nog meer uit de titel te halen. Jack Bauer verdwijnt echter van het menu, en de nieuwe serie wordt nu ingestoken als een spinoff van 24.

"Natuurlijk zouden we graag Kiefer terug hebben en we zijn ook eerst naar hem gegaan," aldus Fox-topman Gary Newman tijdens de zomerperstour van de Television Critics Association. "Het is niet iets wat hij op dit moment wil doen, maar hij moedigde ons aan om door te gaan en een manier te zoeken om de show terug te brengen."

Het zou zomaar kunnen dat de spinoff helemaal geen personages uit het origineel terug brengt, zo blijkt uit de woorden van Newman: "Het zou me niet verbazen als het een totale reset is voor wat betreft de personages." Producer Howard Gordon speelt al langer met het idee om een Jack-loze 24 te maken, maar had het plan om Kiefer wel af en toe een gastrol te geven. Dat idee is nu van de tafel.

De spinoff, die ook een beperkt aantal afleveringen zou kennen, gaat naar verwachting over een duo van overheidsagenten; een jonge mannelijke agent die gepartnerd wordt met een meer ervaren vrouwelijk personage. Het is niet bekend wanneer de serie van start moet gaan.

24: Kiefer Sutherland en Mary Lynn Rajskub
Geen Jack en Chloe in de 24-spinoff

Jezus spelende acteur bedreigd in Limburg

Qua tolerantie en beschaving lijkt het erop dat in het Limburgse Tegelen twee groepen relikneusjes elkaar helemaal gevonden hebben. Beide hebben -om het eufemistisch te zeggen- grote moeite met Abbie Chalgoum, die tijdens de Tegelse Passiespelen de rol van Jezus vertolkt.

Hé hoerenzoon, we weten wel waar je woont. We weten je te vinden”, klinkt het onder andere vanuit de bekende hoek richting de leraar economie. Acteren is zijn tweede passie.

Elk weekend neemt Abbie de trein vanuit Amsterdam naar Tegelen. In het Limburgse plaatsje komt hij vaak een groep van twintigers tegen die het nodig vinden hem te bedreigen. Moslimjongeren snappen er namelijk geen jota van dat hij Jezus speelt. Binnen de islam is het haram om een profeet uit te beelden.

Christenen daarentegen hebben dan weer moeite met het feit dat Jezus wordt gespeeld door iemand met een 'kleurtje'. Een Jezus met een geloofwaardige huidskleur is not done in de ogen van mensen die een martelwerktuig als versiering om de nek dragen.

Voor Abbie is de maat inmiddels vol. Afgelopen zaterdag werd hij direct na het uitstappen uit de trein getrakteerd op een scheldpartij en de nodige bedreigingen. Eindelijk gaat hij aangifte doen.

”Ik voelde me voor het eerst echt bedreigd”, vertelt de acteur die normaal gesproken de confrontatie probeert te ontwijken. ”Van huis uit heb ik geleerd dit soort jongens links te laten liggen. Je kan er toch niets mee.”

Chaldoum snapt niet wat de terreurknaapjes bezielt. ”Misschien lokken de vlaggen waar ik met mijn hele grote hoofd op sta het uit. Sinds april hangen die door heel Tegelen”, vertelt hij lachend. ”Die zijn echt niet te missen.”

Eerder al werden Marokkaanse acteurs met de dood bedreigd vanwege hun rol in een vrije recente film over Jezus: Son of God. 


Hof: Jezus heeft geen auteursrecht op boek (Foto: ANP)
Jezus stierf vroegtijdig en dat is best zonde

'Geldproblemen groot aandeel in dierenleed'

"Geldgebrek speelt een grote rol bij dierenverwaarlozing. We komen het helaas vaak tegen." Dit zegt inspecteur Eduard Opperman van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). "De dierenpolitie schakelt ons in als er nog iets aan de situatie gedaan kan worden."

Opperman is net onaangekondigd bij een mevrouw met vier grote Sint Bernardshonden in een klein huisje op controle geweest. Het is een rommeltje binnen. Het ruikt sterk naar honden. "De honden zijn alles voor haar. Ze doet haar best, maar ze kan de zorg niet aan. ,,Het heeft weinig zin om haar de boete van 250 euro op te leggen. De honden worden er niet beter van." Er is geen direct gevaar voor hun welzijn. Wel waarschuwt hij haar dat het de volgende keer in orde moet zijn.

Met de komst van de dierenpolitie en telefoonlijn '144' in 2011 steeg het aantal controles door de LID met 45 procent. Opperman is een van de achttien inspecteurs. De oud-agent werkt nu bijna veertien jaar bij de LID. Jaarlijks heeft hij zo'n 350 zaken. Acute meldingen, zoals honden in snikhete auto's, handelt de dierenpolitie af.

De LID dwingt eigenaren tot maatregelen, bijvoorbeeld hun kat laten behandelen door een dierenarts binnen een bepaald tijdsbestek. "Doen ze dit niet, dan krijgen ze een boete of doen wij het op hun kosten.

"Bij het verzorgen van de vacht van een dier stellen we vaak een termijn van twee jaar. Dit is om te voorkomen dat mensen in hun oude gedrag terugvallen." Dieren die er ernstig aan toe zijn worden meteen in bewaring genomen. De kosten zijn altijd voor de eigenaar. "Het zou goed zijn als sommige mensen verboden wordt om nog dieren te houden. Dit is helaas nog niet mogelijk."

Onderweg in de auto krijgt Opperman een telefoontje van een emotionele eigenaar die op vakantie is. Haar pony krijgt waarschijnlijk een spuitje. "De hoeven van het dier zijn te lang niet bijgehouden. Het kan nauwelijks meer lopen. De dierenartsen vinden het niet meer kunnen. De pony lijdt te veel pijn." Volgens mevrouw gaat het nog wel goed. Hij overlegt met dierenartsen, de dierenpolitie en overheidsinstanties over wat te doen. Afgesproken wordt om te wachten tot de volgende dag, zodat de eigenaars erbij kunnen zijn als de pony een spuitje krijgt.

Opperman werkt nauw samen met de dierenagenten. Over de bezuinigingen bij de dierenpolitie maakt hij zich wel zorgen. "De politie heeft andere prioriteiten. Dierenagenten hebben minder tijd. Zaken blijven hierdoor soms langer liggen dan goed is."

'Geldproblemen groot aandeel in dierenleed'
'Geldproblemen groot aandeel in dierenleed' (Foto: ANP)

Democraten hebben nog vertrouwen in Iran-deal

De partij van de Amerikaanse president Barack Obama denkt niet dat het nucleaire akkoord met Iran gevaar loopt, nu prominente Democraten zich tegen de overeenkomst hebben gekeerd. Voorstanders van het akkoord zeiden vrijdag (lokale tijd) nog steeds voldoende steun te hebben om te voorkomen dat de deal wordt geblokkeerd.

Het akkoord over het nucleaire programma van Iran leidt vooral binnen de Republikeinse partij tot veel weerstand, maar donderdag bleek dat ook prominente Democraten hun twijfels hebben. Zo kondigde onder anderen de invloedrijke senator Chuck Schumer aan tegen de overeenkomst te zijn.

Het is een tegenvaller voor Obama, die hoopte te voorkomen dat een 'motie van afkeuring' tegen het akkoord voldoende steun zou krijgen. Volgens een bron die nauw betrokken is bij de kwestie, leek het voor het besluit van Schumer nog mogelijk de motie te blokkeren.

Toch zeiden Democraten die de Iran-deal steunen zich weinig zorgen te maken. Obama heeft al laten weten desnoods zijn veto te gebruiken om het akkoord overeind te houden. Om het veto ongedaan te maken, is een tweederde meerderheid nodig in beide kamers van het Congres.

Democraten hebben nog vertrouwen in Iran-deal
Democraten hebben nog vertrouwen in Iran-deal (Foto: ANP)

WK Zwemmen dag 7: 34 minuten over 50 meter?

Zondag begon in het Russische Kazan het WK zwemmen. Het waterpolo, openwaterzwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen was al een tijd onderweg of zelfs al klaar, maar voor de langebaanzwemmers is het toernooi nu ook begonnen. Op FOK!sport blikken we per dag vooruit naar de mooiste gevechten en de Nederlanders die dagelijks vanaf 08.30 uur Nederlandse tijd in actie komen.

Series & halve finales

De dag begint met de series van de 50 meter vrije slag bij de dames, met in heat één opnieuw de tienjarige Alzain Tariq. Op de startlijst staat ook Bintu Rabi Jalloh uit Sierra Leone met een inschrijftijd van bijna 34 minuten. De kans lijkt vrij groot dat ze die tijd hier aan gaat scherpen. Voor Nederland staan net als op de 100 meter Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidojo aan de start. Kromowidjojo is regerend olympisch- en wereldkampioene op de sprint en heeft de vijfde plek op de wereldranglijst van dit seizoen in handen. Heemskerk staat daarop negende en van het duo mag dan ook zeker verwacht worden dat ze zich plaatsen voor de halve finales en - met name in het geval van Kromowidjojo - voor de finale.

Op de 50 meter rugslag voor mannen doet geen Nederlander mee, maar oranje deelname is er wel weer op de 50 meter schoolslag voor de vrouwen met Moniek Nijhuis, de nummer zes van de wereldranglijst. De zeventienjarige Jalloh uit Sierra Leone staat hier overigens ook aan de start, dit keer met een inschrijftijd van bijna 42 minuten. Op de gemengde 4x100 meter vrije slag doet Nederland mee, maar het is nog onduidelijk wie er gaan zwemmen. Ferry Weertman en Maarten Brzoskowski hopen op een wonder voor het bereiken van de finale van de 1500 meter vrije slag, wat normaal gesproken niet gaat gebeuren.

Weertman pakte twee keer zilver in het openwater, maar in het bad lijkt een finaleplek te hoog gegrepen (PRO SHOTS/Insidefoto)
Weertman pakte twee keer zilver in het openwater, maar in het bad lijkt een finaleplek te hoog gegrepen (PRO SHOTS/Insidefoto)

Finales

Dit keer staan er zes finales op het schema, met drie op rij om de avond te openen. Op de 50 meter vlinderslag is Sarah Sjöström simpelweg een maat of drie te groot voor de rest. Jeanette Ottesen maakt de grootste kans op zilver, maar daarachter is het gevecht om brons - inclusief Inge Dekker - redelijk open. De 50 meter vrije slag bij de mannen lijkt een tweestrijd te worden tussen olympisch kampioen Florent Manaudou uit Frankrijk en de plotseling toch weer in topvorm verkerende Amerikaan Nathan Adrian. De 200 meter rugslag bij de dames is normaal de afstand van Missy Franklin, maar die lijkt niet in de vorm van haar leven te verkeren. Katinka Hosszu, Emily Seebohm en Daria Ustinova hopen daar van te profiteren.

Op de 100 meter vlinderslag bij de mannen zal wereldkampioen Chad le Clos het erg moeilijk krijgen om zijn titel te verdedigen. Vooral de Hongaar Laszlo Cseh is in wereldvorm en met 51,03 in de halve finales - net als Tom Shields - lijkt hij samen met Shields de te kloppen man. In de voorlaatste finale van de dag mag Sharon van Rouwendaal proberen om een verrassende medaille te winnen, maar het goud is in principe al weggelegd voor Katie Ledecky, die ook de 200, 400 en 1500 meter won. De avond wordt vervolgens afgesloten met de finale van de gemengde 4x100 meter vrije slag.

Cseh is in de vorm van zijn leven en kan dat bekronen met nog een wereldtitel, nadat hij de 200 vlinder al won (PRO SHOTS/Insidefoto)
Cseh is in de vorm van zijn leven en kan dat bekronen met nog een wereldtitel, nadat hij de 200 vlinder al won (PRO SHOTS/Insidefoto)

Lichamen Japanse klimmers na 45 jaar ontdekt

Bijna een halve eeuw na hun verdwijning zijn in de Zwitserse Alpen de stoffelijke resten gevonden van twee Japanse klimmers. Het duo was in 1970 spoorloos verdwenen op de berg Matterhorn, berichtte CNN vrijdag.

Na de verdwijning van de Japanners werd al een zoekactie op touw gezet, maar door hevige sneeuwval liep die op niets uit. De autoriteiten kwamen de mannen alsnog op het spoor toen een andere klimmer in september skeletten en klimmateriaal zag op een hoogte van 2800 meter.

Uit DNA-onderzoek bleek vervolgens dat het ging om de verdwenen Japanners. Het is niet de eerste keer dat de resten van vermiste klimmers na lange tijd worden teruggevonden. Door het krimpen van gletsjers worden volgens de Zwitserse politie steeds vaker lichamen ontdekt.

Lichamen Japanse klimmers na 45 jaar ontdekt
Lichamen Japanse klimmers na 45 jaar ontdekt (Foto: ANP)

Bioscoopschutter VS krijgt levenslang

James Holmes, die in een Amerikaanse bioscoop twaalf mensen doodschoot tijdens de première van een Batman-film, krijgt een levenslange gevangenisstraf. Dat besloot de rechtbankjury vrijdag (lokale tijd).

Holmes kon de doodstraf krijgen, maar dat vereiste wel unanimiteit onder de juryleden. Die bleef uiteindelijk uit, waardoor de schutter automatisch een levenslange celstraf krijgt. De advocate van de schutter had de jury voorgehouden dat haar cliënt geestesziek is. Hij zou lijden aan schizofrenie.

Holmes opende in 2012 het vuur in een bioscoop in Aurora, een voorstad van Denver. Daardoor vielen twaalf doden en raakten zeventig mensen gewond.

Bioscoopschutter VS krijgt levenslang
Bioscoopschutter VS krijgt levenslang (Foto: ANP)

Inbreker VS gepakt dankzij 'appende' meisjes

Twee Amerikaanse kinderen hebben via een app op hun smartphone alarm geslagen toen ze werden geconfronteerd met een inbreker. De man kon daardoor snel in de boeien worden geslagen, berichtte ABC News vrijdag.

De zusjes van 8 en 14 jaar oud zagen de inbreker in de achtertuin van hun huis in Fresno (Californië). De man forceerde het raam en gebruikte een stoel om naar binnen te klimmen. Daarop vulde hij zijn rugzakken met geld, kleren en elektronica.

De kinderen hadden zich ondertussen verborgen in de badkamer van het huis. Daar gebruikten ze de app Google Hangouts om de vriendin van hun vader met een tekstbericht te waarschuwen. Zij sloeg alarm bij de politie, die het huis omsingelde.

De inbreker kon worden opgepakt toen hij met de geroofde spullen de achterdeur uitstormde. De meisjes bleven ongedeerd, vertelde hun vader. "We hadden het vorig weekend nog over het kopen van een hond. Ik denk dat we dat vandaag maar eens gaan doen", zei de man.

Inbreker VS gepakt dankzij 'appende' meisjes
Inbreker VS gepakt dankzij 'appende' meisjes (Foto: ANP)

Nick gaf Bobbi Kristina 'giftige cocktail'

Nick Gordon gaf Bobbi Kristina Brown een 'giftige cocktail' en legde haar vervolgens met haar gezicht naar beneden in een badkuip vol koud water. Dat is de meest recente beschuldiging aan het adres van Gordon, Bobbi Kristina's vriend. De aantijging staat in rechtbankdocumenten die vrijdag zijn ingediend door Browns conservator. Dat schrijft New York Daily News.

Volgens conservator Bedelia Hargrove keerde Gordon in de vroege ochtend van 31 januari thuis na een nacht vol cocaïne en alcohol en beschuldigde hij Bobbi Kristina van vreemdgaan. De twee zouden zo'n halfuur ruzie hebben gehad, waarna het 'abrupt stil werd'. Gordon zou de dochter van Whitney Houston en Bobby Brown hebben gedrogeerd en in bad hebben gelegd. Bobbi Kristina werd op 31 januari bewusteloos aangetroffen in bad, ze belandde in een coma en stierf op 26 juli.

Het voorval is deels vastgelegd op camera, beweert Hargrove in de rechtbankdocumenten. Na de ruzie zou Gordon andere kleren aan hebben getrokken en gezelschap hebben gezocht bij een andere dame.

Gordon heeft eerder gezegd dat hij niets te maken heeft met de dood van Bobbi Kristina. Toch was hij niet welkom bij de afscheidsdienst en begrafenis.

Nick gaf Bobbi Kristina 'giftige cocktail'
Nick gaf Bobbi Kristina 'giftige cocktail' (Foto: BuzzE)

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.