Djokovic zet teleurstelling om in motivatie

Novak Djokovic beleefde drie weken geleden misschien wel de grootste teleurstelling uit zijn tenniscarrière. Na de verloren finale van Roland Garros tegen Stan Wawrinka trok de nummeréén van de wereld zich terug, om die pijnlijke nederlaag te verwerken en zich in stilte voor te bereiden op Wimbledon. "Je moet zulke momenten heel snel achter je laten en op zoek gaan naar nieuwe motivatie en inspiratie", zei Djokovic in Londen, waar hij zijn titel verdedigt op het 'heilige' gras van Wimbledon. "Mijn motivatie en vertrouwen zijn nu nog sterker dan drie weken geleden."

Opvallend genoeg speelde Djokovic in de aanloop naar de derde grand slam van het jaar geen enkel grastoernooi. "Ik weet dat de overstap van gravel naar gras veel van je vraagt. Je moet anders bewegen, anders spelen en je mentaal anders instellen. Maar ik maak me daar geen zorgen om."

Djokovic opent het toernooi maandag op het centercourt tegen Philipp Kohlschreiber. "Aangezien ik nog geen officiële partij op gras heb gespeeld, bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd. Eerst moet ik Kohlschreiber verslaan. Ik ben er 100 procent klaar voor."