Sijsling bemachtigt na thriller plek op Wimbledon

Igor Sijsling heeft na een marathonduel het hoofdschema bereikt op Wimbledon. De Amsterdammer won in vijf sets van Paul-Henri Mathieu (ATP-127): 6-4, 7-6(3), 2-6, 5-7 en 7-5.

Waar de eerste twee kwalificatiewedstrijden nog volgens het best-of-three format werden gespeeld, moest Sijsling (ATP-170) nu vol aan de bak om de ervaren Fransman in vijf sets van zich af te houden. De Nederlander begon uitstekend en kwam 2-0 voor in sets, maar daarna kantelde de partij. Sets drie en vier gingen naar de 33-jarige Mathieu.

In de vijfde set verspeelde Sijsling een 4-0 voorsprong. Mathieu kwam terug tot 4-4, al kreeg Sijsling genoeg breakkansen om de partij eerder af te maken. Op 4-5 had de Fransman de winst voor het grijpen toen hij vervolgens een breakpoint kreeg, maar Sijsling rechtte de rug. Hij behield zijn service en brak bij een stand van 6-5 door de opslag van zijn tegenstander. Op zijn eerste matchpoint sloeg Sijsling toe.

Met zijn overwinning kan Sijsling zich gaan opmaken voor zijn vierde deelname aan Wimbledon. In 2013 presteerde hij het best op de All England Club, door onder anderen Milos Raonic te verslaan op weg naar de derde ronde. Sijsling plaatste zich eerder dit jaar ook via het kwalificatietoernooi voor Roland Garros.