Jochem Myjer stuurt harde lacher weg

Caberetier Jochem Myjer heeft dit weekend een te hard lachende bezoeker uit de zaal laten zetten. Noodgedwongen, omdat de man met zijn extreme bulderlach de voorstelling in de war schopte. De cabaretier kreeg concentratieproblemen en raakte zijn tekst kwijt, meldt het AD.

Visboer Henk Marijs (59) uit Vlissingen mocht nota bene naar de voorstelling omdat Q-music hem in april uitriep tot Nederlander met de allerleukste lach. Marijs won twee kaartjes voor de voorstelling van Jochem Myjer in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Maar direct na de pauze verzocht een medewerker van het theater Marijs vriendelijk doch dringend om de zaal te verlaten. 'Jochem had in het eerste deel van de voorstelling ernstige concentratieproblemen gekregen door mijn superharde lach. Daarna zijn mijn dochter en ik ietwat geschrokken de zaal uitgegaan.' Marijs en zijn dochter konden de rest van de show volgen op een beeldscherm in de foyer.

Marijs kreeg voor de schrik een paar biertjes en na afloop kwam de cabaretier zelf ook nog even langs. 'Hij was niet boos en moest er achteraf zelf ook om lachen. Hij vertelde dat hij nooit had verwacht dat hij door mij totaal uit zijn concentratie zou raken', vertelt Marijs, die door zijn gelach al vaker is weggestuurd bij voorstellingen. Hij heeft begrip voor de keuze van Myjer en is niet boos. 'Er zitten toch 1.500 betalende mensen in zo'n zaal. Die kregen door mijn gehinnik niet de voorstelling waar ze recht op hebben.'