Kist en De Zwaan door op Dutch Dart Masters

Christian Kist en Jeffrey de Zwaan hebben de tweede ronde bereikt van de Dutch Dart Masters. In Venray was Kist met 6-4 te sterk voor de Spanjaard Cristo Reyes en De Zwaan versloeg Joe Cullen met 6-3. 

Kist kwam 3-1 voor in de partij, maar Reyes vocht zich terug tot 4-4. De laatste twee legs gingen met finishes van 93 en 113 naar Kist en trok daarmee de wedstrijd naar zich toe. Het gemiddelde van Kist was 95,25 en Reyes gooide 90 gemiddeld. Kist treft zaterdag in de volgende ronde Brendan Dolan. 

De Zwaan stond sterk te gooien tegen Cullen en won de partij eenvoudig met 63. The Black Cobra had een gemiddelde van boven de 105. maar dit zakte uiteindelijk terug naar 95,5 door het missen van vele dubbels in de laatste legs. Cullen kwam niet verder dan 84,5 gemiddeld. De volgende tegenstander van De Zwaan wordt Ian White. 

Vanavond komen er nog twee Nederlanders in actie. Jelle Klaasen speelt tegen Alan Norris en Jerry Hendriks neemt het op tegen Wes Newton. Vincent van der Voort en Michael van Gerwen hebben een bye voor de eerste ronde. 

Uitslagen Dutch Dart Masters Ronde I - middagsessie

Darter Darter Uitslag
Daryl Gurney John Michael 5-6
Prakash Jiwa John Henderson 4-6
Dimitri Van den Bergh David Pallett 4-6
Brett Claydon William O'Connor 2-6
Mensur Suljovic Johnny Clayton 6-4
Christian Kist Cristo Reyes 6-4
Wayne Jones Josh Payne 4-6
Jeffrey de Zwaan Joe Cullen 6-3 

Programma ronde I - avondessie

Max Hopp v Gerwyn Price
Gary Stone v Dean Winstanley
Nathan Aspinall v Jamie Robinson
Rowby-John Rodriguez v Davyd Venken
Darren Webster v Ricky Evans
Jelle Klaasen v Alan Norris
Kenny Neyens v Kyle Anderson
Jerry Hendriks v Wes Newton