'Breaking Bad-fans moeten stoppen met pizza's gooien'

Fans van de twee jaar geleden gestopte tv-serie Breaking Bad moeten ophouden met het gooien van pizza's. Dat stelde de bedenker van de serie (en de spin-off Better Call Saul), Vince Gilligan.

In een podcast voor Better Call Saul gaf Gilligan aan dat fans al enige tijd bezig zijn een bekende scène uit Breaking Bad te imiteren, waarin Walter White (Bryan Cranston) uit woede een pizza op het dak van zijn huis smijt. Het huis in de serie bestaat echt; het staat in Albuquerque, New Mexico waar de serie zich afspeelt en werd opgenomen, maar het is gewoon een bewoond huis.

"De dame die er woont, en haar man, zijn de vriendelijkste personen in de wereld en ze verdienen het om goed behandeld te worden," legde Gilligan uit. "Er is niets grappig of origineel of cool aan om pizza op het dak van deze vrouw te gooien." Fans die toch de pizzaworp proberen kunnen rekenen op een pak slaag van Jonathan Banks, voegde de acteur, in beide series verantwoordelijk voor de rol van Mike Ehrmantraut, er luchtig aan toe.

Better Call Saul is inmiddels over de helft van het eerste seizoen op de Amerikaanse zender AMC. Nieuwe afleveringen zijn na uitzending internationaal beschikbaar via Netflix.