Europese beurzen eindigen in het groen

(Novum/ABM FN) - De Amsterdamse beurs is dinsdag met een fraaie plus gesloten. De AEX won 1,3 procent op 423,79 punten, nadat de hoofdgraadmeter nog in het rood opende. Ook de omringende beurzen sloten in het groen.

In de AEX werden 21 fondsen hoger verhandeld tegenover slechts vier fondsen lager. De grootste stijger was TNT Express met een dagwinst van 3,9 procent nadat Bank of America de pakketbezorger koopwaardig noemde. De analisten verwachten veel van de beleggersdag medio februari van TNT Express.

Beleggers in Altice lieten zich niet uit het veld slaan door een moeizame overnameproces met betrekking tot Portugal Telecom. Altice won 3,4 procent. De grootste daler onder de hoofdfondsen was Gemalto met een verlies van 2,8 procent.

Verder leverde ook Philips in. Het fonds werd een procent minder waard nadat het waarschuwde voor winstdruk in het vierde kwartaal als gevolg van hogere kosten bij het opstarten van de fabriek in het Amerikaanse Cleveland en valutaire tegenwind.

In de AMX was Corbion de uitblinker met een dagwinst van 4,3 procent. Ook BinckBank had de wind in de rug en koerste 3,4 procent hoger. Aperam was de grootste daler in de Midkap met een verlies van anderhalf procent.

Imtech, dat een nieuw onderzoek naar mogelijk verboden verkooppraktijken in de Verenigde Arabische Emiraten aankondigde, wist de schade te beperken tot een verlies van 1,2 procent.

Onder de kleine fondsen waren BeterBed en Telegraaf Media Groep de grootste winnaars met respectievelijk 2,8 en 3,1 procent winst. Daar stond Stern Groep tegenover met een verlies van 3,8 procent.