Puntenverlies Manchester City bij Everton, Koploper Chelsea wint

Manchester City heeft zaterdag twee punten verspeeld in de race om de titel in de Engelse Premier League. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini kwam bij Everton een kwartier voor tijd op voorsprong, maar de thuisploeg maakte vlak daarna weer gelijk: 1-1.

De Braziliaan Fernandinho kopte City diep in de tweede helft op voorsprong, waarna Steven Naismith een paar minuten later de gelijkmaker binnen knikte uit een vrije trap van Leighton Baines. City staat daardoor nu twee punten achter koploper Chelsea. De Londenaren wonnen thuis met 2-0 van Newcastle United door doelpunten van Oscar en Diego Costa.

Everton klimt door het gelijkspel naar de twaalfde plaats.

Chelsea heeft zaterdag de koppositie van de Premier League verstevigd. De ploeg van manager José Mourinho klopte Newcastle United op het eigen Stamford Bridge met 2-0, door doelpunten van Oscar en Diego Costa. Costa kwam daardoor op vijftien treffers, waarmee hij nu alleen topschutter van de Engelse topcompetitie is.

Bij Newcastle maakte Tim Krul zijn rentree onder de lat, nadat een enkelblessure hem ruim een maand aan de kant had gehouden. Met Daryl Janmaat en Vurnon Anita stonden nog twee Nederlanders in de basis bij de Magpies. Het elftal van interim-coach John Carver maakte het Chelsea bijzonder lastig, maar de thuisclub bleek een stuk effectiever.

Liverpool heeft zaterdag een minieme zege geboekt in het uitduel met Sunderland. De ploeg van trainer Brendan Rodgers won in het Stadium of Light met 1-0. Die stand kwam al na acht minuten op het scorebord. De Serviër Lazar Markovic maakte het enige doelpunt.

Patrick van Aanholt speelde het hele duel bij Sunderland. Hij bediende vlak na het begin van de tweede helft Adam Johnson, die met een verraderlijk dwarrelschot de lat trof. Sunderland was even daarvoor met tien man komen te staan, nadat Liam Bridcutt zijn tweede gele kaart had gepakt.

Door de zege klimt Liverpool naar de voorlopig achtste plaats op de ranglijst. Sunderland staat veertiende en moet naar beneden kijken.