PvdA-bestuur Amsterdam-West weg uit onvrede

De PvdA is opnieuw geconfronteerd met onrust binnen haar gelederen. Onvrede en diepe teleurstelling over het optreden van het partijbestuur hebben het voltallige bestuur van de afdeling Amsterdam Nieuw-West, een van de grootste rode bolwerken van ons land, doen besluiten direct af te treden. Dat meldt De Telegraaf maandag.

De bestuursleden van het PvdA-bastion Nieuw-West zijn kritisch op het landelijk bestuur onder leiding van Hans Spekman, waar zij tevergeefs aanklopten voor hulp en ondersteuning.

"Onder onze leden was ontevredenheid ontstaan over de samenstelling van de kieslijst voor de bestuurscommissieverkiezingen van 19 maart van dit jaar", schetst Miep van Diggelen, afgetreden voorzitter van het afdelingsbestuur Nieuw-West, het oorspronkelijke probleem. "Dat bleef sluimeren binnen onze afdeling. Met een brief aan het landelijk partijbestuur hebben we begin dit jaar gevraagd een vertrouwenscommissie in te stellen."

De reactie op het hulpverzoek liet drie maanden op zich wachten. Ondanks meerdere verzoeken werd hen door de partijtop geen inzage gegund in de belangrijke aanbevelingen van de onderzoekscommissie in haar rapport.