Standard wint generale voor Feyenoord-thuis

Standard Luik heeft zondag een nipte overwinning geboekt in de aanloop naar het treffen met Feyenoord in de Europa League, komende donderdag. Dat was wel een zege die de aanhang goed zal hebben gesmaakt. De formatie van Ivan Vukomanovic versloeg thuisploeg Charleroi in de Waalse derby met 1-0.

Igor De Camargo was de gevierde man bij Standard. Hij zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt. Oud-Ajacied Eyong Enoh speelde het hele duel bij Standard, dat in de Belgische competitie matig presteert. Door de zege staat de ploeg uit Luik na zeventien wedstrijden op de zevende plaats. Charleroi staat, met een wedstrijd meer gespeeld, een plek lager op de ranglijst.

Standard ontvangt Feyenoord donderdag in Luik. Dat duel gaat slechts om de eer en de wedstrijdpremie. Feyenoord is al door, Standard al uitgeschakeld.

Club Brugge heeft zondag met moeite kunnen profiteren van de nederlaag van Anderlecht een dag eerder. Anderlecht ging zaterdag met 4-2 onderuit tegen Mouscron-Péruwelz. Club was met 2-1 te sterk voor laagvlieger Zulte Waregem.

Bij Club stond Ruud Vormer op het middenveld en kreeg vlak voor tijd geel. Brandon Mechele zette zijn ploeg na een kwartier op voorsprong, maar het duurde tot de negentigste minuut voor Víctor Vázquez de marge verdubbelde. Glynor Plet stond toen net twee minuten in het veld bij Zulte. James Troisi bracht de spanning in blessuretijd nog even terug, maar Club hield stand.

Brugge heeft door de zege 35 punten na achttien wedstrijden. Dat zijn er vier meer dan Anderlecht, dat ook Kortrijk nog voor zich moet dulden vanwege een beter doelsaldo.