Uitslagen Eredivisie 07/12/2014

Om 14.30 en 16.45 uur werden in totaal drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. FC Groningen ontving sc Heerenveen. FC Utrecht kreeg Hercles op bezoek en Twente speelde tegen Vitesse,

Het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

Michael de Leeuw schoot FC Groningen in de zevende minuut op voorsprong. Mark Uth, de clubtopscorer van Heerenveen, tekende in de 25e minuut voor de gelijkmaker.

FC Groningen had zich met een zege in de subtop van de eredivisie kunnen voetballen. Heerenveen wacht nu al acht competitieduels vergeefs op een zege.

Heracles Almelo heeft zondag de derde zege op rij geboekt. Dat ging in de Galgenwaard ten koste van FC Utrecht: 2-4. Tomas Bruns opende de score al na acht minuten. De thuisclub kwam halverwege de eerste helft verdiend op gelijke hoogte. Kristoffer Peterson maakte de treffer, zijn eerste in de eredivisie. Utrecht liet na al voor rust op een geruststellende voorsprong te komen. Yassine Ayoub miste een strafschop. Ruud Boymans, die later geblesseerd raakte, zag zijn doelpunt wegens hands afgekeurd.

In de tweede helft brachten aanvoerder Mark-Jan Fledderus en topschutter Wout Weghorst de bezoekers al dicht bij de kostbare zege. Gévero Markiet gaf de Utrechtse aanhang in blessuretijd nog flauwe hoop, maar Iliass Bel Hassani reageerde meteen na de aftrap doeltreffend.

FC Twente heeft met 2-2 gelijkgespeeld bij Vitesse, dat na rust werd gereduceerd tot een tiental en zijn in de eerste helft verkregen 2-1 voorsprong verspeelde.

Vitesse zorgde in de beginfase voor het meeste gevaar en nadat inzetten van Valeri Qazaishvili en Denys Olijnyk waren gestopt door Nick Marsman, had Marko Vejinovic wel succes. Zijn hoekschop zeilde over alles en iedereen heen in het doel, waarna Marsman vergeefs zijn beklag deed bij arbiter Liesveld omdat hij zou zijn gehinderd.

Na ruim een half uur kwam Twente op 1-1 dankzij een treffer van Jesús Corona. Een paar minuten later leidden de Arnhemmers echter weer. Jan-Arie van der Heijden kopte raak uit een hoekschop. Kort na rust kreeg Vitesse een dubbele tik te verwerken. Davy Pröpper moest met rood naar de kant nadat hij Mokhtar had neergelegd en Hakim Ziyech benutte de toegekende strafschop.

In het resterende deel van de wedstrijd leverde het overwicht van Twente nauwelijks kansen op. Vitesse moest het doen met counters en spelhervattingen. Vejinovic had daarbij nog bijna succes. Zijn vrije trap werd echter gestopt door doelmn Hansen.