Sportblog: grootste aansteller ooit & kleine Kluivert

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Aanstellen in het kwadraat
We weten dat voetballers zich bij lichte overtredingen vaak aanstellen en het veel erger doen laten lijken dan het is. Leeds United-speler Adryan presteerde het om in de wedstrijd tegen Derby County (2-0 winst voor Leeds) de overtreffende trap van aanstellen te produceren. Na een lichte overtreding ging de huurling van Flamengo naar de grond om daarna gewillig nog even een vis na te doen om het erger te laten lijken. Soms kun je ook overdrijven.

Aanstellen is ook een vak (Bron: Vine)

Merckx en Ickx doen oude tijden herleven
Deze maand is er in Brussel een speciale tentoonstelling geweid aan de grootste Belgische sporthelden, Eddy Merckx en Jacky Ickx. Beide heren beleefden hun hoogtijdagen in de jaren '60 en '70. Merckx won alles wat los en vast zat in de wielerwereld en Ickx was een grootheid in het lange afstandsracen. Zo won hij onder andere zesmaal de 24 uur van Le Mans. Ter promotie van de tentoonstelling werd een prachtig filmpje gemaakt met beide heren. Voor de gelegenheid hulden de Belgen zich in hun oude kloffie. Merckx klom op zijn oude fiets gehuld in de regenboogtrui en oude helm. Ickx kroop voor de gelegenheid in de befaamde witte Porsche waarmee hij Le Mans won. Vijf uur lang stonden beide goede vrienden voor de camera voor het filmpje.

"Een prachtige auto, maar mij krijg je nooit meer in zo'n tuig", sprak Merckx tegen Het Nieuwsblad. "Jacky heeft me een jaar of vijftien geleden eens meegenomen als passagier in zijn bolide. Op het circuit van Francorchamps was dat. Ik heb er nog nachtmerries van. Op de fiets was ik een waaghals, die zich onbevreesd in afdalingen stortte. Eigenlijk had ik die dag een pamper moeten dragen, zoveel schrik had ik. Ik ben dus blij dat de regisseur me gewoon op mijn fiets liet rondtoeren."

Voor de oorsprong van de vriendschap moest Merckx ver teruggaan. "Begin de jaren zestig moet het geweest zijn. Jacky kwam weleens bij mij thuis ontbijten. Nadien gingen we 150 kilometer fietsen. Zijn conditie was meer dan behoorlijk, maar bergop deed ik hem toch pijn."

Het prachtige filmpje (Bron: YouTube)

Hoeveel wielrenners kun je in een auto proppen?
Het klinkt als het begin van een slechte mop, maar nee het is bloedserieus. Nou ja helemaal serieus is het ook niet. Vele wielerploegen hebben dezer dagen hun teambuidingdagen. Zo beklom Tinkoff Saxo, met Alberto Contador, de Kilimanjaro. Bij Lotto-Belisol was één van de opdrachten die ze moesten uitvoeren: 'Kruip met zoveel mogelijk mensen in een auto'. Na veel proppen en aanduwen kwam het team tot maar liefst veertien mensen! Ze konden er gelukkig ook allemaal weer uitkomen.

Snookball: voetballen op een biljart
Vind je voetbal leuk om te doen en speel je ook graag een potje pool? Dan is deze sport wat voor je: snookball! Hieronder zie je een indrukwekkende demonstratie waarbij de man zijn voetbaltechniek combineert met de typische pooltechnieken:

Snookball (Bron: YouTube)

Petr Cech heeft nieuwe hobby
Je moet wat als je de hele dag bij Chelsea op de bank zit, zo moet doelman Petr Cech gedacht hebben. De Tsjechische goalie heeft inmiddels een nieuwe passie gevonden en kan een aardig partijtje drummen. Hij zette recentelijk al een cover van Walk van de Foo Fighters op YouTube en ditmaal heeft hij zich uitgeleefd op het nummer Best of You. Uiteraard is het in één take opgenomen.

Petr Cech de drummer (Bron: YouTube)

Napoli-spelers als gladiatoren op kalender
Het nieuwe jaar nadert en dus is het kalendertijd. Ook voetbalclub Napoli komt met een kalender! Voor de gelegenheid hebben ze geen gebruikgemaakt van de standaard voetbalplaatjes maar er is een thema gekozen. De selectie en trainer zijn als echte gladiatoren afgebeeld op de nieuwe kalender. De spelers zijn in volle glorie te bewonderen met hun sportieve lijven. Hier zijn ongetwijfeld genoeg liefhebbers voor.

Dat wordt een hele grote
De appel valt niet ver van de boom wordt wel eens gezegd. Dat geldt in dit geval voor de pas 7-jarige Shane. Het knulletje schoot in een jeugdwedstrijd een vrije trap fantastisch binnen. Niet verwonderlijk dat zijn achternaam Kluivert is en dat pa Patrick reuze trots op zijn zoon is. Hij zette een filmpje van de vrije trap op internet.

Shane kon deze week sowieso genieten, want hij mocht samen met zijn vader ook nog even op de foto met Lionel Messi. Justin, een andere zoon van Patrick Kluivert, zit bij de jeugdafdeling van Ajax en tekende onlangs een sponsorcontract met Nike.

De kleine Kluivert (Bron: Vine)

Meekijken met Sven Nijs
Afgelopen weekend vond de Wereldbeker veldrijden in het Engelse Milton Keynes plaats. Speciaal voor de fans thuis liet Sven Nijs twee camera's op zijn fiets monteren zodat iedereen kan zien hoe het er op het parcours aan toe gaat. Al vroeg in de wedstrijd maakte Nijs een schuiver, maar helaas zitten die beelden niet in het filmpje. Wel zien we hoe de renner zich een weg naar voren baant door het veld. Af en toe moet je langs modder en vuil kijken, maar dat lijkt ons logisch bij veldrijden.

Kijk mee met Sven Nijs (Bron: YouTube)