Sportblog: Armstrong op de biermijl & masturberen is goed

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Masturberen tegen de verkoudheid
De Zweed Björn Ferry is na vorig seizoen gestopt met biatlon, maar de laatste tijd is hij een van de grootste gespreksonderwerpen in het wereldje. Later deze maand komt namelijk zijn autobiografie uit, waarin hij naar eigen zeggen met flinke, vaak persoonlijke onthullingen komt. In een interview sprak hij onlangs over een passage in zijn boek waarin de Zweedse langlaufster Charlotte Kalla aan bod komt.

Tijdens de Olympische Spelen in Sochi, waar beiden aanwezig waren, zou Kalla op een dag eenzaam aan tafel hebben gezeten. Ferry vroeg wat er aan de hand was, waarop de langlaufster zei dat ze verkouden was en geen risico wilde nemen om anderen aan te steken. Het volgende gesprek ontstond daaruit: "Wist je dat er een manier is om je immuunsysteem op gang te krijgen?", begon Ferry. "Nee? Vertel", antwoordde Kalla, waarop de biatleet met zijn ingenieuze oplossing kwam: "Masturberen", waarna Kalla weinig antwoord meer gaf.

De volgende dag vroeg Ferry aan zijn landgenote of het beter ging, wat inderdaad het geval was. Helaas voor hem wilde Kalla niet zeggen aan wie ze die avond daarvoor dacht tijdens haar 'behandeling'.... Overigens lijkt de tip van Ferry om de hand een avondje aan zichzelf te slaan geen verkeerde te zijn geweest: Kalla won goud met de estafette en pakte individueel twee keer zilver.

Het grootste spandoek ooit, denken we
We zijn wel wat gewend qua spandoeken in de voetbalwereld, maar we hebben nu toch wel iets heel bijzonders. Tijdens de wedstrijd tussen Independiente Medellin en Deportivo Cali vierde de club uit Medellin haar 101-jarige bestaan. De supporters zette dit jubileum luister bij door een spandoek te onthullen ter grootte van het gehele stadion. Independiente won de wedstrijd in de Colombiaanse competitie overigens met 3-2.


Het enorme spandoek (Bron: YouTube)

Federers vrouw Mirka noemt Wawrinka huilebalk
Tijdens een intens potje tennis lopen de emoties hoog op, zo ook tussen de Zwitsers Roger Federer en Stanislas Wawrinka tijdens de halve finale van de ATP World Tennis Finals. Uiteindelijk won Federer de partij en na afloop discussieerden beide spelers nog in de catacomben over een opmerkelijk voorval.

In de elfde game van de derde en laatste set werd er vlak voor een service vanaf de tribune 'Huilebalk' geroepen naar Wawrinka. Niet door zomaar een toeschouwer, maar door Mirka, de vrouw van Roger Federer. Wawrinka ergerde zich hieraan en deed zijn beklag bij de scheidsrechter, omdat het hem uit zijn concentratie haalde.

Inmiddels zou alles weer koek en ei zijn tussen Federer en Wawrinka, getuige een tweet Federer.

Matthäus trouwt voor de vijfde keer
Zou vijf keer dan scheepsrecht zijn? We hopen het voor Lothar Matthäus, hij trouwde afgelopen weekend voor de vijfde maal. Deze keer was de 26-jarige Anastasia de gelukkige. Voor de huwelijksvoltrekking werd zoon Milan gedoopt, hij kwam afgelopen april ter wereld. "Ik hoop dat Anastasia mijn laatste echtgenote wordt", liet de Duitser weten aan Bild.

Ex-geliefde en vrouw nummer vier Liliana was verbijsterd door het vijfde huwelijk van haar ex. Ze was 21 jaar oud toen ze in 2009 in Las Vegas trouwde met Matthäus, in 2011 ging het stel alweer uit elkaar. "Eh, gefeliciteerd?" Was de eerste verraste reactie van Liliana tegenover RTL, hierna kreeg de verbijstering de overhand. "Ik ben gewoon verbijsterd, ik had geen idee. Maar als je een kind hebt samen is trouwen wel de juiste beslissing."

Celstraf na meeracen in Polo van vriendin
Sommige dingen lijken eerst een goed idee, maar pakken dan nogal slecht uit later. De 22-jarige Engelsman Jack Cottle dacht dat het grappig was als hij zich met de Volkswagen Polo van zijn vriendin op het circuit van Brands Hatch zou begeven tijdens een race. Na wat zoeken vond de Engelsman een plekje waar hij het circuit op kon en zich kon mengen in de Fun Cup Race. De organisatie moest de race stilleggen en bleef met een flinke financiële kater zitten.

De incident bleef niet zonder gevolgen, deze week moest Cottle voor de rechter verschijnen voor zijn 'grapje' van afgelopen zomer. De rechter kon er niet om lachen en stuurde de grapjas voor acht maanden het gevang in wegens het in gevaar brengen van de anderen op het circuit.


De stunt van Jack Cottle (Bron: YouTube)

Niet sollen met Gary Neville
Met sommige oud-voetballers valt niet te sollen en in Engeland geldt dat voor Gary Neville. De assistent-bondscoach van The Three Lions ontwaarde Jack Wilshere met oordopjes in tijdens de warming-up voor het oefenduel tegen Schotland. De middenvelder van Arsenal zat muziek te luisteren, iets waar Neville niet van gediend was. Hij hielp Wilkshere met het uitdoen van de oortjes en legde hem vervolgens uit waarom het beter is waarom de 22-jarige het niet weer moet doen. Hier kun je zien hoe Neville het zaakje oplost.

Student fopt school met zijn gelijkenis met Mollema
Tijdens de introductieweken kreeg Stefan Post, student aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, vaak te horen dat hij zo enorm veel op wielrenner Bauke Mollema leek. Zelf vond hij het wel meevallen maar toch wilde hij de proef op de som nemen. Hij gebruikte een pasfoto van Bauke Mollema voor zijn schoolpasje en kon zonder dat het opviel drie tentamens maken. 'Project Bauke Mollema' (PBM) was dus geslaagd.

Wel checkte Post vooraf of hij niet in de problemen zou komen. "Ik heb het vooraf nog even bij mijn studiebegeleider gecheckt, ik wilde namelijk wel zeker weten of ik geen problemen zou krijgen met deze actie. Maar ik had nooit verwacht dat het zo groot zou worden en door Bauke zelf zou worden opgepikt", aldus de student tegenover RTV Noord. Mollema zelf vond het zo grappig dat hij het voorval deelde via Twitter:

Voetballer Yapi Yapo moest zoon offeren
Voor bekende mensen openen zich vaak deuren die voor ons gewone stervelingen vaak gesloten blijven. Maar soms moeten we er niet rouwig om zijn dat die deuren dichtblijven zo leren we uit het verhaal van voetballer Gilles Yapi Yapo zo lazen we in het Algemeen Dagblad.

"Mijn bekendheid opende deuren, maar niet tot goede plaatsen. Eerder naar oorden van verderf waar zonde, perversiteit, ontucht, pornografie en masturbatie plaastvonden. Ik was een slaaf van al deze losbandigheid", aldus de voetballer in een videoboodschap. "Een kennis introduceerde me in de wereld van occultisme, waarin ik steeds dieper en dieper wegzakte. Bovendien kreeg ik financiële problemen, omdat mijn nieuwe vrienden me ruim 200.000 euro afhandig maakten. Ik werd depressief en dacht aan zelfmoord."

Toen er gevraagd werd of Yapi Yapo zijn zoon wilde offeren was er een grens bereikt. "Hoewel ik die vraag niet kon plaatsen, voelde ik binnenin de kracht om hieruit te komen", vertelde de voetballer. Zijn vrouw bracht hem in contact met het geloof in God. "God is mijn voorzitter, Christus mijn technisch directeur en de Heilige Geest mijn trainer."

Armstrong haakt af bij biermijl
Eindelijk is er een sport waarin vele FOK!kers het kunnen opnemen tegen Lance Armstrong en ook nog van hem kunnen winnen, de biermijl! De regels van de biermijl zijn simpel: een deelnemer loopt vier rondjes op een atletiekpiste. Bij de start en bij elke doortocht moet de deelnemer een blikje bier van 33 centiliter leegdrinken. Het bier moet bovendien een alcoholpercentage van minstens 5% bevatten.

Tijdens een wedstrijdje in Texas dook de voormalig wielrenner plotseling op als verrassende deelnemer. Al snel bleek dat de Texaan niet geschikt is voor deze sport. Terwijl Armstrong nog druk aan het drinken was waren zijn concurrenten al lang en breed vertrokken. Na één rondje hield de voormalig wereldkampioen het voor gezien. "Dit was niet wat ik ervan verwacht had", aldus Armstrong. "Zoals ik Lance ken, rijdt hij nu naar een tankstation om daar een krat Budweiser te kopen en te werken aan zijn drinkkwaliteiten. Hij is een competitiebeest. Ik hoop hem nog op deze discipline te zien", aldus Patrick Hitchins die als tweede werd in de Texas Running Post.


Armstrong is niet zo goed bij de Biermijl (Bron: YouTube)