Beyoncé is best betaalde zangeres

Beyoncé heeft het afgelopen jaar van alle zangeressen het meeste geld verdiend. De zangeres harkte 115 miljoen dollar binnen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes rekende dat uit en plaatste Beyoncé dinsdag bovenaan zijn jaarlijkse lijst met best betaalde zangeressen.

Het enorme bedrag, dat de zangeres vooral verdiende met haar wereldtournee, bracht haar van een vierde plaats vorig jaar naar de eerste. "Beyoncé heeft in de afgelopen periode 95 shows gespeeld waar ze per stad gemiddeld 2,4 miljoen dollar voor kreeg", stelt het zakenblad.

Taylor Swift, die vorig jaar op de derde plaats stond, is met een bedrag van 64 miljoen dollar op de tweede plek te vinden. Pink completeert de top drie met 52 miljoen dollar. Madonna voerde de lijst vorig jaar nog aan, maar wist het dit jaar niet tot de top tien te schoppen. Lady Gaga zakte van de tweede naar de negende plek, met inkomsten van 33 miljoen dollar.

Forbes stelde de lijst samen door te kijken naar onder meer cd-verkoop, kaartverkoop en opbrengsten van merchandise. Het blad rekende dat uit in de periode van vorig jaar juni tot precies een jaar later.