Phelps doet stap terug na arrestatie onder invloed alcohol

Zwemlegende Michael Phelps last een voorlopige pauze in zijn zwemloopbaan in. Dat heeft de Amerikaan zondag via Twitter bekendgemaakt. De achttienvoudig olympisch kampioen werd eerder deze week voor de tweede keer gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol.

"De afgelopen dagen zijn erg moeilijk geweest", zo steekt Phelps van wal. "Dit is niet de eerste keer dat ik zo'n fout gemaakt heb en ik ben dan ook ernstig teleurgesteld in mijzelf. Ik stop tijdelijk met zwemmen zodat ik mij kan richten op een programma waar ik hulp krijg om mijzelf beter te leren kennen. Zwemmen is een heel groot onderdeel van mijn leven, maar ik moet me op dit moment richten op mij als individu en om te leren wat ik nodig heb om deze fouten niet nog eens te maken."

Phelps maakte eerder dit jaar zijn rentree in de zwemsport, nadat hij na de Olympische Spelen van Londen in 2012 zijn loopbaan afsloot. Zijn comeback verliep vooralsnog uitstekend. Ondanks dat hij nog naar zijn topvorm toe aan het werken was won hij op de prestigieuze Pan Pacific Championships individueel al een gouden en zilveren medaille. Daarnaast maakte hij deel uit van twee gouden en één zilveren estafette.