Vrouw zwaar mishandeld vanwege IsraŽlische vlag

Een vrouw in Amsterdam-Oost is gisteren zwaar mishandeld omdat ze een Israëlische vlag aan haar balkon had opgehangen. Seraphina Verhofstadt werd door een aantal belagers in haar maag en gezicht geslagen en liep daarbij een zware hersenschudding, een aantal gekneusde ribben en verwondingen in haar gezicht op.

Uiteindelijk wist de vrouw aan haar belagers te ontkomen door met een verfbus te spuiten. Verhofstadt had deze op zak, nadat ze eerder in de week al van een aantal cultuurparels te horen had gekregen dat ze haar keel door zouden snijden. De vrouw is bang dat de daders terug zullen keren en wordt vanwege de dreigende situatie per direct door de politie beveiligd. De politie is overigens ook op zoek naar getuigen en mensen die weten wie de daders van deze mishandeling zijn. Het laffe tuig is namelijk herkenbaar aan de rode verfspray die het slachtoffer heeft gebruikt.

Het is niet de eerste keer dat het huidige Gaza-conflict tot agressie leidt in onze hoofdstad. Zo werden er bij een bewoner van het Krugerplein, waar eveneens een Israëlische vlag aan het balkon hing, de ramen ingegooid en werd er een brandbom naar de woning gesmeten. In de Nederlandse hoofdstad zijn overigens op diverse locaties ook Palestijnse vlaggen te zien en er wonen zelfs aanhangers van de Hamas. Toch zien we daar opvallend minder geweldadige reacties.