Fans boos om illegale Pokémon tijdens toernooi

Tijdens de nationale Pokémon-kampioenschappen in de Verenigde Staten afgelopen weekend heeft drievoudig wereldkampioen Ray Rizzo een illegale Pokémon gebruikt. Zijn Aegislash zit in een zogenaamde dreamball, een pokébal alleen verkrijgbaar voor Pokémons die je vangt in de Dreamworld. Aegislash echter is nooit verkrijgbaar geweest in de Dreamworld.

In januari 2014 ging de Dreamworld voor Pokémon Black en Pokémon White dicht. Aegislash was toen al te gebruiken, maar dat was voor Pokémon X en Pokémon Y. Deze versies van het spel hebben geen Dreamworld en een Aegislash met een dreamball zou dan ook onmogelijk horen te zijn.

Ray Rizzo heeft al gereageerd op de geruchten. Hij had niet door dat het om een dreamball ging, hij dacht dat het om een duskball ging. Hij ging verder door te zeggen dat niet de Aegislash die hij gebruikt gehackt is, maar waarschijnlijk één van de ouders van Aegislash. Omdat de ouders van zijn Aegislash in een gehackte pokébal zitten, zit zijn Aegislash er ook in. Overigens zal Ray stoppen met het gebruiken van zijn Aegislash om verdere ophef te voorkomen.

Overigens maakt het voor de sterkte van de Pokémon niets uit in wat voor pokébal hij zit, de Aegislash van Ray Rizzo was niet sterker dan een Aegislash mogelijk kan zijn. Ray Rizzo werd overigens niet kampioen van de Verenigde Staten, die titel viel ten eer aan Alex Ogloza.

Aegislash
Aegislash