Michel Vonk nieuwe trainer Telstar

Michel Vonk is de nieuwe trainer van SC Telstar. Vonk tekent een contract voor één seizoen bij de club uit Velsen-Zuid en volgt daarmee vertrekkend trainer Marcel Keizer op.

Vonk maakte in 1986 zijn debuut bij AZ, waarvoor hij 111 wedstrijden speelde. Zijn carrière voerde hem langs SVV, Dordrecht'90, Manchester City, Oldham Athletic, Sheffield United en MVV. Op 15 augustus 1992 was Vonk één van de dertien buitenlandse voetballers die in actie kwamen op de allereerste speelronde in de Premier League. In 2001 begon Vonk met zijn trainersloopbaan. Vonk was als jeugdtrainer actief bij PSV en AZ. In Alkmaar combineerde Vonk zijn functie als assistent-trainer bij het eerste elftal met het leiden van het beloftenelftal. Tussen 2005 en 2007 was hij assistent-trainer van Wiljan Vloet bij Sparta Rotterdam, dat actief was in de Eredivisie.

In het seizoen 2011/2012 maakte Vonk zijn debuut als hoofdtrainer in het betaalde voetbal bij Sparta Rotterdam, hier verblijf hij tot april 2013. In zijn eerste seizoen werd met de Rotterdamse club tweede in de Jupiler League. In zijn twee seizoenen als hoofdtrainer wist hij twee maal een periodetitel binnen te slepen.

"Ik ben erg blij om als trainer aan de slag te gaan bij Telstar en ben verheugd dat zij in mij de geschikte persoon zien. Ik heb er veel zin in. Telstar komt op mij over als een warme club met een mooie historie, trouw publiek en trouwe sponsoren. Daarnaast geeft het mij de mogelijkheid om met jonge spelers te werken. Ik zie het als een uitdaging om nu een selectie bij elkaar te zoeken en daarmee het komend seizoen goed te presteren", aldus de enthousiaste Michel Vonk.

"Met Michel Vonk halen we een geweldige trainer/coach voor de Witte Leeuwen binnen. Met zijn achtergrond als profvoetballer en met zijn ervaring als hoofdtrainer gaan wij Telstar met minimaal één seizoen verrijken", aldus voorzitter Pieter de Waard.