Djokovic verovert titel in Rome ten koste van Nadal

Novak Djokovic heeft voor de derde keer in zijn carrière het masterstoernooi van Rome gewonnen. De als tweede geplaatste Serviër was zondag in de finale in drie sets te sterk voor zevenvoudig winnaar Rafael Nadal (1): 4-6, 6-3 en 6-3.

De Spanjaard was in de eerste set nog de baas op het Romeinse gravel, zijn favoriete ondergrond. Djokovic ging in de tweede set echter agressiever spelen en daagde Nadal uit op diens service, wat zich uitbetaalde in setwinst.

De derde set begon direct met een break voor Djokovic. De wedstrijd leek welhaast gespeeld, totdat Nadal op 3-2 een antwoord op het spel van de Serviër vond. De zevenvoudig winnaar brak Djokovic en waande zich voor even helemaal terug in de wedstrijd. De nummer twee van de wereld antwoordde echter onmiddellijk met een break terug. Van die dreun wist Nadal niet meer te herstellen.

Djokovic won in Rome zijn derde prijs van het jaar. Eerder kroonde hij zich tot kampioen in Miami en Indian Wells. De Serviër hoopt snel een vierde prijs aan die lijst te kunnen toevoegen. Roland Garros, het enige grandslamtoernooi dat hij nog nooit won, begint volgende week zondag.