James Franco ziet geen heil in Spring Breakers 2

James Franco heeft weinig vertrouwen in een vervolg op de succesvolle film Spring Breakers zonder regisseur Harmony Korine. "Dat geklets over Spring Breakers 2, ze gaan 'm maken zonder Harmony's toestemming. Dat klinkt vet nep", schrijft de acteur op Instagram. In het bijbehorende filmpje is hij te zien als zijn personage, drugsdealer Alien.

De bebaarde junk met dreadlocks ligt op bed, lusteloos kauwend op een rijstwafel. "Alien is een beetje ziek omdat hij te veel hasj heeft gerookt", klinkt een moederlijke vrouwenstem. "Hij heeft last van zijn buikje."

Eerder deze maand werd bekend dat de producenten van de eerste Spring Breakers uit 2012 een vervolg gaan maken. Dat Spring Breakers: The Second Coming zonder Franco zou worden gedraaid is niet verwonderlijk, gezien het lot van zijn personage aan het eind van de eerste film.

Voor het vervolg is de Zweed Jonus Akerlund verantwoordelijk voor de regie. De film wordt volgens de producenten geen direct vervolg op Spring Breakers. Wel zitten er verwijzingen in naar de personages.