Aanstaande ex-vrouw Sterling wil Clippers behouden

Shelly Sterling, de vrouw van de levenslang geschorste Donald Sterling, wil haar helft van de aandelen van NBA-club Los Angeles Clippers behouden. Sterling wil scheiden van haar man en daarom meent ze recht te hebben op vijftig procent. Officieel zijn de twee nog niet gescheiden maar volgens haar advocaat wonen ze al apart.

Vorige week werd eigenaar Donald Sterling voor het leven geschorst door de NBA vanwege racistische uitlatingen. Mogelijk moet hij zijn club verkopen. De NBA weet nog niet of zijn vrouw wel eigenaar mag blijven. Volgens advocaat Pierce O'Donnell zal ze niet instemmen met een gedwongen inbeslagname van haar aandelen.

Trainer Doc Rivers vindt het een lastige situatie en denkt niet dat alle spelers blij zullen zijn als Shelly Sterling blijft. "Ik kan niet garanderen dat iedereen daarin meegaat." Zelf wilde hij niet zeggen of hij zal blijven.

Sterling is van plan gewoon wedstrijden van de Clippers te blijven bezoeken. Volgens haar advocaat is ze niet gevraagd weg te blijven.