Eenmanskampeeractie bij NAM sterft vroege dood

De kampeeractie van het platform Groningers in Opstand is dinsdagochtend voortijdig gesneuveld. Initiatiefnemer en enige deelnemer Bram Reinders was zijn tentstokken vergeten, meldt RTV Noord. Reinders had het voornemen kamp op te slaan bij het hoofdkantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij in Assen.

De actie volgt op het verhaal over aardbevingsslachtoffers die op vakantie zouden gaan van schadevergoedingen die door de NAM worden uitgekeerd. De bewoners zouden beunhazen inschakelen voor de reparatie van aardbevingsschade, zo meldden anonieme bouwbedrijven maandagochtend bij BNR Nieuwsradio.

Volgens Reinders is dat onzin. De NAM liet weten dat het om een handjevol mensen ging en dat berichten over Groningers die het geld zouden gebruiken voor vakantie 'zwaar overdreven' waren.

Die afzwakking is voor Reinders niet genoeg. "Als de NAM zo graag wil dat de Groningers op vakantie gaan, stel ik voor dat iedereen mij van 10.00 tot 16.00 uur met tent of caravan vergezelt bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen", zei Reinders in een verklaring.