Marokkanen: 'Rutte moet afstand nemen van Wilders'

Premier Mark Rutte (VVD) moet stellig afstand nemen van de uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over minder Marokkanen. Dat stelt het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) vrijdag in een persbericht.

Wilders zei woensdag voor de camera van de NOS tijdens een campagnebijeenkomst in Den Haag dat de stad beter af zou zijn met wat minder Marokkanen. Het SMN is geschrokken van deze 'racistische uitlatingen'. "Met de uitspraak van Geert Wilders sluit de PVV overduidelijk een minderheidsgroep uit van de Nederlandse samenleving. Hiermee laat hij zijn ware gezicht zien. In Wilders' optiek bestaat in een samenleving geen plaats voor Marokkaanse Nederlanders", aldus de belangenclub.

Het samenwerkingsverband prijst SP-leider Emile Roemer en PvdA-voorzitter Hans Spekman omdat zij zich hebben uitgesproken tegen de uitlatingen van Wilders. "Ook roept het SMN Haagse burgers op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen te laten zien dat er in Den Haag geen plek is voor deze racistische partij."