'PVV doet bijna niks'

Volgens VVD-senator Heleen Dupuis is de PVV bijzonder passief en voornamelijk afwezig in de Eerste Kamer. De partij 'is er vaak niet, meldt zich bijna overal bij af, doet weinig mee en komt niet goed met argumenten'. Ze noemt de club van Wilders 'een partij die heel weinig bereid is mee te werken aan allerlei maatschappelijke projecten'. De politica deed haar uitspraken in het radioprogramma De Ochtend van Vier.

Dupuis verwijt de PVV bovendien de politieke voortgang te frustreren. "Dat betekent dat een groep van tien mensen op de 75 in de Eerste Kamer eigenlijk voortdurend een spaak in het wiel steekt", zei Dupuis. "Het is wel een beetje verontrustend als straks deze partij de grootste zou worden."

De VVD-senator constateert dat de PVV zich alleen maar op 'het sluiten van de grenzen' en Europa richt. "Je ziet eigenlijk voor het eerst in Nederland dat de democratie ook nadelen heeft. We hebben een politiek systeem waarvan we weten dat het het minst slechte is en we zien dat het ook problemen geeft."