FOK! wat een weer... Minder wind

Na een ruige zaterdag begint de wind vandaag geleidelijk aan af te nemen en ook de komende dagen staat er niet zo veel wind meer op het menu. Gisteren was het weer op zich wel prima met geregeld zon en pas in de avond kwamen er weer een paar buien over. De meeste wind stond trouwens in het noordwestelijk kustgebied met een paar uitschuivers van ruim 100 km/u.

De afgelopen nacht trokken de meeste buien naar Duitsland toe weg, en hierdoor krijgen we vanmiddag een weerbeeld dat vergelijkbaar is met gisteren. Af en toe zon en kans op een bui. Veel plaatsen zullen het echter wel droog houden, maar toch, er is dus nog wel een buienkans. De temperaturen liggen met 8 graden iets lager dan gisteren. Overigens waren de minima van vrijdagnacht wel zeer bijzonder te noemen. Op een paar plaatsen steeg het kwik naar 14 graden en dat in de winter...

De wind zwakt dus af en is niet meer dan matig tot (vrij) krachtig.

De komende dagen verlopen licht wisselvallig. Af en toe valt er wat lichte regen, maar ook komt er de komende week duidelijk wat meer ruimte voor de zon. De scherpste kantjes van de wisselvalligheid gaan er nu wel een beetje vanaf. De wind blijft zuidwestelijk en daardoor blijft het wel aanhoudend zacht.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Storm
Ik besloot gisteren om even uit te waaien in mijn omgeving.

 Storm2
Het was echt lekker uitwaaiweer.

Storm
Een heerlijk plekje aan de Ringvaart om even uit te rusten.

 Storm4
En tot slot even lekker middenin de open vlakte alle wind opvangen.