[Six Nations] Wales wint openingsduel tegen Italië

Wales heeft de openingswedstrijd van de vijftiende editie van de Six Nations tegen Italië gewonnen. In het Millennium Stadium in Cardiff werd het 23-15 voor de titelverdediger. Bij rust was het 17-3.

Wales kwam al snel op voorsprong door een try van Alex Cuthbert na dramatisch verdedigen van Italië. Leigh Halfpenny deed wat hij moest doen en schopte de conversie daarna tussen de palen. De Azzurri speelden een degelijke eerste helft maar kwamen alleen op het scorebord door een benutte strafschop van Tommaso Allan. Vlak voor rust kwam de tweede try voor Wales op het bord. Jamie Roberts brak door de defensie van Italië en Scott Williams mocht het afmaken (17-3).

Direct na rust was het de beurt aan Italië. Leonardo Sarto schoot de bal door de verdediging van The Red Dragons. Michele Campagnaro pakte de bal op en bracht de bal achter de achterlijn. Allan liet twee punten liggen door de conversie niet te benutten. Even later miste Allen ook nog een penalty. Halfpenny schoot een panalty wel raak en bracht de stand op 20-8.

Met nog tien minuten voor tijd onderschepte Campagnaro een pass van Halfpenny en kon doorlopen. Hij maakte de tweede Italiaanse try. Allan schoot de conversie nu wel binnen. Italië had nu nog slechts een achterstand van vijf punten (20-15). Halfpenny maakte acht minuten voor tijd een einde aan de Italiaanse droom door een strafschop tussen de palen te schieten (23-15).

Wales overtuigde niet, maar het was wel voldoende om Italië te verslaan. Later vanavond nemen Frankrijk en Engeland het tegen elkaar op. Zondag staan Ierland en Schotland nog tegenover elkaar.