Sanders: "Integriteit soms ver te zoeken"

Tiny Sanders kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn werkperiode bij PSV. De algemeen directeur vertrekt per 1 april als PSV op tijd een opvolger vindt. "De integriteit in de voetballerij is soms ver te zoeken", vertelt Sanders in het Eindhovens Dagblad.

"Ik heb dat onder meer gemerkt in een overleg met AZ, Feyenoord, Ajax en FC Twente. Dat samenzijn ging over de belangen van Nederlandse clubs die vaak Europees voetbal spelen."

"Bij PSV vonden we het belangrijk om daar veel energie in te stoppen, maar er zaten mensen in die simpelweg niet te vertrouwen waren. Echt onvoorstelbaar." Sanders (56) werd in juli 2010 bij PSV aangesteld als algemeen directeur. De Brabander was eerder werkzaam bij Mars en Campina.

Technisch manager Marcel Brands liet vrijdag al weten dat hij het vertrek van Sanders betreurt. "Tiny is een absolute vakman die de club echt vooruit heeft geholpen", zei hij tegen Omroep Brabant. "Er zijn maar weinig mensen die echt weten hoe slecht we er toen voor stonden." Sanders heeft de club laten weten dat hij het seizoen in Eindhoven gewoon afmaakt als de club niet direct een geschikte opvolger kan vinden.