Sanders en PSV mikken op minimaal derde plaats

De Eredivisie besluiten in het rechterrijtje is een absoluut horrorscenario voor PSV. Algemeen directeur Tiny Sanders hoopt in de top van het linkerrijtje te eindigen. Gezien de tiende plaats op de ranglijst die PSV momenteel bekleedt, heeft de ploeg nog een lange weg te gaan.

Sanders weigert echter genoegen te nemen met een plek in de subtop of daaronder. De veelbesproken bestuurder mikt op de Champions League. "PSV is een topclub die elk jaar minstens Europees voetbal wil spelen en zelfs Champions League wil spelen", zo liet hij het Eindhovens Dagblad optekenen. "Zelfs voor een vierde plek in de eindstand tekenen we nu niet."

Eerder deze week liet Sanders zich ten overstaan van de NOS ontvallen dat een Europese uitschakeling van PSV geen ramp zou zijn, met het oog op de ontwikkeling van talenten. Vanwege het drukke programma zouden zij met overbelasting kampen.

Die opmerking kwam hem op veel kritiek te staan. Onder meer oud-voorzitter Harry van Raaij kon geen begrip opbrengen voor Sanders. "Ik hoor nu al dat mensen van de businessclub en de sponsors twijfelen of ze hun contracten willen verlengen voor de komende periode", vertelde Van Raaij Omroep Brabant. "Waarom zou een sponsor als Philips er nog zoveel geld in steken? Die zijn met name geïnteresseerd in Europese exposure."

Donderdag geeft Sanders aan dat hij verkeerd begrepen is. Geen Europees voetbal halen is voor hem te weinig. "Dat is niet onze ambitie, ik heb dat louter gezegd in het kader van de belastbaarheid van een jong team."

In de Eredivisie staat PSV na zestien speelronden op de tiende plaats. De achterstand op koploper Vitesse bedraagt dertien punten. Nummers twee Ajax en drie FC Twente hebben een voorsprong van respectievelijk elf en tien punten.