Cricketers pakken WK-ticket alsnog

De Nederlandse cricketploeg doet volgend jaar mee aan het WK Twenty20. Bij het kwalificatietoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten veroverde de formatie het laatste ticket door Schotland met acht wickets te verslaan. De Schotten, in de poulefase nog te sterk voor Oranje, kwamen tot 147/6. Nederland zette daar 149/2 tegenover.

Nederland begon met bowlen en deed dat bijzonder sterk. Openingsbatsmen Richie Berrington en Callum MacLeod werden allebei zonder te scoren weggestuurd. Matt Machan (61) en Michael Leask (58) zetten vervolgens de Schotse innings op de rails. Uiteindelijk bleven de Schotten op 147 runs steken.

Vrijwel direct had Nederland daarna een hoger gemiddelde per over dan de Schotten. Stephan Myburgh werd weliswaar op de vierde bal van de over al weggestuurd, maar Ben Cooper kwam tot veertig runs en Wesley Barresi en Michael Swart sleepten de zege binnen. Barresi werd met 75 not out topscorer, Swart scoorde dertig runs zonder uit te gaan.

Vrijdag komt Nederland nog een keer in actie op het kwalificatietoernooi. Dan is Hong Kong de tegenstander in de wedstrijd om de vijfde plaats. De plaatsing wordt gebruikt om de indeling voor het WK in maart in Bangladesh te bepalen.