Nog geen WK-ticket voor cricketers

De Nederlandse cricketmannen zijn er nog niet in geslaagd zich voor het WK Twenty20 te plaatsen. Bij het kwalificatietoernooi werd van de Verenigde Arabische Emiraten verloren met tien runs. De Arabieren waren tot 117/8 gekomen, Oranje bleef steken op 107/9.

De Nederlandse bowlers hielden de batsmen van de Verenigde Arabische Emiraten goed onder controle. Ahsan Malik was met vier wickets goed bezig. Drie daarvan pakte hij in de negentiende over binnen vijf ballen.

Met het bat kon Nederland echter geen potten breken. De openers Stephan Myburgh en Michael Swart waren na acht runs beiden uit. Eric Szwarczynski zette met 23 runs nog een redelijk resultaat neer, maar toen hij uit ging na bijna elf van de twintig overs stond de teller voor Oranje pas op 52 runs.

Ben Cooper en Michael Rippon brachten Oranje vervolgens nog binnen schootsafstand, maar het risico dat Nederland moest nemen wreekte zich. In de laatste vier overs ging er telkens een Oranjeklant uit waardoor het ritme steeds werd opgebroken en Nederland uiteindelijk tekort kwam.

Donderdag is de laatste kans voor Oranje om deelname aan het WK in maart in Bangladesh veilig te stellen. Dan wacht Schotland, dat in de poule met vijftien runs verschil van Nederland won. Afghanistan, Ierland, Nepal en de Verenigde Arabische Emiraten hebben zich via dit kwalificatietoernooi al verzekerd van het WK. Er zijn nog twee tickets te vergeven.