Schorsing Leonardo opgeheven

Leonardo, ex-directeur van Paris Saint-Germain, is niet langer geschorst. De bestuurder werd eerder door de Franse bond gestraft nadat hij zich misdragen had. De oud-international van Brazilië gaf na het duel tussen PSG en Valenciennes de dienstdoende scheidsrechter een duw, nadat hij het niet eens was met de rode kaart voor Thiago Silva.

De Franse bond (FFF)schorste Leonardo daarop tot februari 2014. Deze straf werd na onsuccesvol hoger beroep zelfs verlengd tot juni 2014. Leonardo besloot daarom om zijn functie als technisch directeur bij de Parijzenaars neer te leggen in juni van dit jaar. Maar hiermee was de zaak voor hem nog niet afgedaan, want hij ging ermee naar het Administratieve Hof van Parijs. Deze rechtbank gaf Leonardo gelijk, waardoor de straf is ingetrokken.

Omdat Leonardo niet als trainer stond ingeschreven bij de FFF, had die instantie niet het recht om hem te schorsen, meent het Hof. Dit betekent dat Leonardo zich weer gewoon aan een club in Frankrijk mag verbinden. "Leonardo is blij en opgelucht. Zijn inzet is beloond en dit was een belangrijke stap", liet zijn advocaat weten aan Franse media.