Geschorste Leonardo stapt op bij PSG

Leonardo vertrekt als technisch directeur van Paris Saint-Germain. De Braziliaan legt aan het einde van de transferperiode zijn taken neer, meldt de Franse landskampioen woensdag. Leonardo's vertrek volgt op een beslissing van de Franse voetbalbond om hem tot 30 juni te schorsen wegens het duwen van een scheidsrechter.

Aanleiding voor Leonardo's schorsing is een incident begin mei na een wedstrijd tegen Valenciennes (1-1). De zestigvoudig international wachtte scheidsrechter Alexandre Castro op in de catacomben en gaf hem vervolgens een duw. In eerste instantie werd Leonardo voor negen maanden geschorst. In hoger beroep werd de straf met vier maanden verhoogd.

In een verklaring meldt PSG Leonardo's vertrek 'te betreuren, maar te respecteren'. "De directie spreekt zijn waardering uit voor zijn uitstekende werk waardoor PSG tot een toonaangevende Europese club kon uitgroeien." Leonardo haalde, gesteund met de miljoenen van een grote investeerder, onder meer grote namen als Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva en Javier Pastore naar Parijs.