Pokémon bevat programmeerfout

Gamers die Pokémon X of Pokémon Y spelen, kunnen na uren spelen plotseling hun voortgang kwijtraken. Gamers klagen op internetforums en via Youtube over een programmeerfout waarbij het opgeslagen bestand niet langer werkt. Of en wanneer Nintendo de fout gaat verhelpen is onduidelijk.

De fout ontstaat wanneer spelers met hun personage in Lumiose City het spel willen opslaan. De game loopt dan vast. Na het herstarten van de Nintendo 3DS kan het opgeslagen bestand niet meer worden geladen.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo een spel op de markt brengt dat een grote fout bevat. Toen het avonturenspel The Legend of Zelda: Skyward Sword twee jaar geleden voor de Nintendo Wii verscheen, bevatte het spel een fout die ervoor zorgde dat de gamer niet verder kon spelen. Nintendo kwam toen met een wat omslachtige oplossing om het opgeslagen bestand te updaten via een te downloaden app.

Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS zijn sinds zaterdag wereldwijd verkrijgbaar in de winkel en via Nintendo's online eShop.


Pokémon bevat programmeerfout (Foto: Novum)