50Plus verlaat overleg met kabinet

50Plus praat niet verder met het kabinet over de begroting van volgend jaar. Kamerlid Norbert Klein liet woensdag weten dat 'het woord ouderen niet in de plannen van het kabinet voorkomt' en dat hij daarom geen basis ziet om verder te praten. Dat bleek toen hij op het ministerie van Financiën het voorstel van het kabinet kreeg voor de begroting van 2014.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) ontving donderdag om 15.00 uur de financieel woordvoerders van de vijf oppositiefracties. Hij liet hen daar het voorstel lezen dat hij met coalitiepartijen VVD en PvdA had opgesteld om tot bredere steun te komen. De ChristenUnie was niet aanwezig, die las het stuk in de fractiekamer in het Kamergebouw.

Na een uur kwamen partijen naar buiten. 50Plus liet weten af te haken, de andere vier partijen gaan het stuk eerst intern bespreken. SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf was positiever gestemd dan na het vorige stuk met voorstellen dat het kabinet dinsdag presenteerde.

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer sprak over een 'goede basis om verder te praten'. D66-Kamerlid Wouter Koolmees wilde eerst overleg met zijn fractie voor hij een oordeel over het stuk gaf.

Om 20.30 uur wordt verder gepraak op het ministerie van Financiën.