Poster Diana verwijderd bij Parijse tunnel

De poster van de film Diana die was geplaatst bij de tunnel in Parijs waar de Britse prinses bij een auto-ongeluk om het leven kwam, is verwijderd. Dat heeft een woordvoerder van de Franse filmdistributeur Le Pacte dinsdag tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline gezegd.

De poster stuitte op heftige kritiek van andere adverteerders, de Britse pers en inwoners van Parijs. De woordvoerder laat weten dat de plaatsing van de poster ongelukkig is maar slechts berust op toeval. De film, die op woensdag in Frankrijk gaat draaien, wordt groots gepromoot en er zijn duizenden posters opgehangen in de stad.

De film met Naomi Watts in de titelrol gaat over het leven van prinses Diana tot aan het moment waarop zij in 1997 omkwam. Het ongeluk in de tunnel ontstond bij een achtervolging door paparazzi. Bij het ongeluk kwamen ook Diana's vriend, Dodi Al-Fayed, en haar chauffeur om het leven.

Nabij die tunnel brandt ook de Vrijheidsvlam, oorspronkelijk een geschenk van de krant The International Herald Tribune aan de stad Parijs, maar sinds de dood van Lady Di officieus tot haar monument gebombardeerd.

Diana gaat voornamelijk over de laatste jaren van Diana's leven, inclusief de relatie die ze zou hebben gehad met hartchirurg Hasnat Khan, een rol van Lost-acteur Naveen Andrews. De film werd in Groot-Brittannië door vele critici neergesabeld. In Nederland verschijnt de film op 14 november in de bioscopen.


Poster Diana verwijderd bij Parijse tunnel (Foto: Novum)