Koeman: "Nu zaak dat we gaan winnen"

Feyenoord-trainer Ronald Koeman blijft veel vertrouwen houden in zijn ploeg. De Rotterdammers verloren de eerste drie competitieduels in de Eredivisie. Na verliespartijen tegen PEC Zwolle (2-1) en FC Twente (4-1) ging Feyenoord zondag in de Amsterdam Arena met 2-1 ten onder tegen rivaal Ajax. Daarmee beleeft de club uit Rotterdam-Zuid de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie.

Trainer Koeman houdt echter vertrouwen. "Het komt wel goed", zei Koeman na afloop tegen het aanwezige journaille. "We willen zo snel mogelijk van die hatelijke nul af komen. Maar we hebben laten zien dat we niet zo slecht zijn als menigeen denkt. We begonnen goed in de ArenA en kwamen ook terecht op voorsprong. Daarna zag je dat Ajax ook in een kleine ruimte kansen kan creëren. Het was wachten op de 1-1. Ik was blij dat we met een achterstand van 2-1 de rust haalden. Zo konden we er nog een wedstrijd van maken."

In het tweede bedrijf was Feyenoord bij vlagen de bovenliggende partij. "In de tweede helft hebben we dat ook gedaan, al kregen we niet veel kansen. Wel kan de de bal een keer goed vallen, al was een gelijkspel niet helemaal verdiend geweest", aldus de keuzeheer. "Ik zag in de tweede helft een Feyenoord wat ik graag wil zien. Daar kunnen we mee verder. We spelen vier van de komende vijf competitiewedstrijden thuis. Het is nu zaak dat we snel gaan winnen."