Uitslag AFC Ajax - Feyenoord

Om 12.30 uur was de aftrap in de Amsterdam ArenA voor de eerste Klassieker van dit seizoen. AFC Ajax ontving namelijk in eigen stadion aartsrivaal Feyenoord. De thuisploeg won door twee doelpunten van IJslander Kolbeinn Sigthórsson. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

De Rotterdammers begonnen fel aan de wedstrijd en dat leverde meteen een doelpunt op. In de zesde minuut werd een vrije trap in de zestien gebracht, waarna Graziano Pellè de bal achter doelman Kenneth Vermeer frommelde: 0-1.

Feyenoorder Graziano Pellè (rechts) tikt de 0-1 binnen. (Foto: Pro Shots)

Vervolgens trok Feyenoord zich terug en liet Ajax het spel maken. Dat resulteerde in een aantal kansen die verschillende spelers van Ajax vakkundig om zeep hielpen. In de dertigste minuut was het Viktor Fischer die de ban brak. De Deen dribbelde het strafschopgebied binnen, werd licht op de hakken getrapt door Ruud Vormer en ging gewillig liggen. Scheidsrechter Bjorn Kuipers oordeelde een strafschop voor de thuisploeg.

IJslander Kolbein Sigthórsson ging achter de elfmeterbal staan en schoot deze vervolgens hard en zuiver in de hoek waarmee doelman Erwin Mulder het nakijken had: 1-1. Even later was het wederom raak voor de spits van Ajax. Een goede voorzet van Ruben Ligeon belandde op het hoofd van Sigthórsson die via de onderkant van de lat de 2-1 binnenknikte.

Ajacied Kolbeinn Sigthórsson (midden) knikt de 2-1 binnen. (Foto: Pro Shots)

Voor de rust kreeg Ajax nog een aantal opgelegde kansen om het duel in het slot te gooien, maar verzuimde andermaal om te scoren. Daardoor mocht Feyenoord nog hopen op de gelijkmaker in de tweede helft. Echter was het spel in de tweede helft van beide ploegen slechter dan in de eerste helft. Feyenoord had wel een overwicht, maar zette dit niet om in doelpogingen. Veel balverlies bij beide ploegen leidde tot een wedstrijd die als een nachtkaars uitging.

AFC Ajax

2 - 1

Feyenoord

31' Sigthórsson (pen)