Coen Brothers maken tv-serie van Fargo

Joel en Ethan Coen gaan hun film Fargo uit 1996 ombouwen tot een tv-serie met Billy Bob Thornton in de hoofdrol. Wie de regie gaat voeren is nog onbekend. De gebroeders Coen zijn uitvoerend producenten en zetten hiermee hun eerste schreden in de wereld van de tv. Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today.

De 10-delige serie wordt in Canada opgenomen en volgend voorjaar uitgezonden op de Amerikaanse zender FX. Geen van de personages uit de film keert terug in de tv-serie. De 57-jarige Thornton speelt een ontheemde oplichter die een verzekeringsagent uit een dorpje manipuleert en uiteindelijk te gronde richt.

Thornton is geen vreemde van het werk van de Coen Brothers. Zo was hij al te zien in The Man Who Wasn't There uit 2001 en Intolerable Cruelty uit 2003.

Met het onverwachte succes van Fargo in de jaren negentig braken de filmmakers in een klap international door. De broers mochten de Oscar voor beste oorspronkelijke filmscenario mee naar huis nemen. Daarnaast ontving hoofdrolspeelster Frances McDormand een Oscar voor beste actrice.


Coen Brothers maken tv-serie van Fargo (Foto: Novum)