[WBD] Djokovic via Haas naar laatste acht

Novak Djokovic heeft zich maandag overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van Wimbledon. De wereldranglijstaanvoerder versloeg in drie sets de Duitser Tommy Haas (13): 6-1, 6-4, 7-6 (4). Djokovic, de winnaar van 2011, stond het gehele toernooi nog geen enkele set af.

Vooraf was op een zware dobber voor Djokovic gerekend, omdat Haas de enige twee eerdere ontmoetingen op gras had gewonnen. Bovendien verkeert de 35-jarige Duitser alweer enige tijd in goede vorm.

In de praktijk pakte het heel anders uit. Alleen in de derde set had Djokovic het lastig. De Serviër gaf een break voorsprong uit handen en liet bij 5-4 op de service van Haas een matchpoint onbenut. In de tiebreak maakte Djokovic het alsnog af, al sloeg hij pas op zijn vijfde wedstrijdpunt toe.

Bij de laatste acht stuit Djokovic op de Tsjech Tomas Berdych (7), die de Australiër Bernard Tomic naar huis stuurde: 7-6 (4), 6-7 (5), 6-4, 6-4. Door de vroege uitschakeling van Roger Federer en Rafael Nadal lijkt een droomfinale tussen Djokovic en Andy Murray, de nummers een en twee van de plaatsingslijst, in de maak.