Malisse wil nog jaartje door met tennis

Xavier Malisse hoopt na dit seizoen zijn tennisloopbaan met nog een jaar te kunnen verlengen. "Voorwaarde is wel dat ik in de top honderd blijf staan. Op mijn 33e heb ik straks geen zin meer om challengers te gaan spelen", vertelde de Belg na zijn stunt in de openingsronde van de Topshelf Open in Rosmalen tegen David Ferrer (1).

Malisse, die volgende maand zijn 33e verjaardag viert, liet al regelmatig weten aan stoppen te denken. Overwinningen zoals die tegen Ferrer leren hem echter nog lang niet versleten te zijn. "Het is leuk om nog eens tegen een speler uit de top tien te winnen. Ik wist niet dat ik dat nog in me had."

Waar Malisse, die zestigste staat op de wereldranglijst, het op mentaal vlak nog prima kan opbrengen, wordt het fysiek steeds lastiger. "Op gras gaat het nog wel. Op ondergronden zoals gravel wordt het echter steeds moeilijker. Mijn conditie gaat achteruit. Ik heb gewoon minder energie als ik 's ochtends opsta."

Malisse, in de volgende ronde gekoppeld aan Yen-Hsun Lu uit Taiwan, realiseert zich bij elk toernooi dat het zijn laatste bezoekje kan zijn. "Ook straks bij Wimbledon. Dat wordt mijn laatste of voorlaatste keer. Al ga ik dus het liefste nog een jaartje door."