Debat op 2 maakt plaats voor talkshows Jinek

Eva Jinek krijgt volgend jaar zowel een wekelijkse als een dagelijkse talkshow. De presentatie van het dagelijks programma wisselt ze af met Sven Kockelmann, zo schrijft het AD. Debat op 2, het wekelijkse discussieprogramma van Arie Boomsma en Ghislaine Plag, verdwijnt van de buis.

KRO en NCRV, die gaan fuseren, willen zich meer richten op onderzoeksjournalistiek. "Omdat we ons daarop gaan concentreren en we ook graag een dagelijkse talkshow wilden, hebben we de keuze gemaakt te stoppen met Debat op 2", legt KROS-mediadirecteur Taco Rijssemus uit. Arie Boomsma gaat volgens hem verder met 'diverse nieuwe formules' op Nederland 3, waaronder een programma over transgenders.

In de talkshow van Jinek en Kockelmann komt dagelijks één gast, met wie een interview van ongeveer 25 minuten wordt gehouden over een actueel thema. De naam van het programma is nog niet bekend. De vorm van het wekelijkse programma van Jinek, die in april bekendmaakte over te stappen van WNL naar de KRO, is ook nog niet duidelijk.