Russische president Poetin gescheiden

De Russische president Vladimir Poetin en zijn vrouw Ljoedmila zijn gescheiden. Dat heeft het echtpaar donderdag op de Russische tv bekend gemaakt.

Vladimir Poetin sprak over 'een gezamenlijk besluit'. "Ons huwelijk is voorbij", zei hij. Ljoedmila gaf te kennen dat zij er niet van hield in de schijnwerpers te staan en problemen te hebben met vliegen. Het paar trouwde op 28 juli 1983. Ze hebben twee dochters: Maria (geboren in 1985) en Catherina (geboren in 1986).

Poetin heeft zijn persoonlijke leven altijd zo veel mogelijk geheim gehouden. Vragen daarover ging hij uit de weg. In maart 2012 verklaarde hij nog dat zijn vrouw geen 'publiek persoon' was. Hij vroeg de media zijn familie buiten politieke berichtgeving te houden. Donderdagavond verscheen het echtpaar samen bij een voorstelling van het Kremlin Ballet - 'Esmeralda' gebaseerd op een roman van Victor Hugo 'Notre Dame de Paris' - in het Kremlin. Het was voor het eerst in meer dan een jaar dat zij zich samen in het openbaar vertoonden. De laatste keer dat dat gebeurde was op de dag dat Vladimir Poetin voor de tweede keer tot president van Rusland werd gekozen: 4 maart 2012.