[DTM] Uitslag Brands Hatch

Mike Rockenfeller heeft op overtuigende wijze de DTM-race op Brands Hatch op zijn naam geschreven. De Duitser leidde de gehele wedstrijd en pakte bovendien de leiding in het kampioenschap. Bruno Spengler en Robert Wickens mochten ook naar het podium in Engeland.

Rockenfeller kreeg gisteren de poleposition toebedeeld nadat de BMW van Martin Tomczyk bij de weging te licht was bevonden. De Audi-coureur profiteerde hier optimaal van en pakte meteen de leiding. Zijn enig echte concurrent was nog BMW-rijder Augusto Farfus die rond de tweede pitsstop drie seconden achter de Duitser hing. De Brazilaan moest snel hierna opgeven met elektronische problemen. Het weghalen van zijn bolide zorgde net niet voor problemen. De marshals besloten met de gesleepte auto van Farfus het start/finishgedeelte van de baan over te steken en zijn BMW aan de binnenzijde van de baan te parkeren. Rockenfeller kon de sleep maar net ontwijken.

Spengler profiteerde van de pech van zijn merkgenoot Farfus en schoof door naar de tweede plaats. De regerend kampioen kwam eerder in de race goed weg nadat hij Gary Paffett aangereden had en hier geen straf voor gekregen had. Diezelfde Paffett had een uitstekende strategie door de eerste stop al na vier ronden uit te voeren en daarna ook vroeg te zijn met de tweede stop. Het leverde hem de derde plaats op, maar een straf van vijf seconden voor niet genoeg snelheid te minderen voor de gestrande bolide van Farfus zorgde ervoor dat de Brit zesde werd.

Dit gaf de derde plaats aan debutant Wickens die in de slotfase zich behoorlijk breed maakte om de iets snellers Marco Wittman en Joey Hand achter zich te houden. Mattias Ekström maakte enkele uitstapjes langs de baan en werd zevende, voor Christian Vietoris die Timo Scheider volop in zijn spiegels had. Het laatste punt was voor het 18-jarige talent Pascal Wehrlein.