Bertens verrast Schiavone in Rome

Kiki Bertens heeft maandag de tweede ronde van het masterstoernooi in Rome bereikt. De Wateringse tennisster rekende in twee sets af met publiekslievelinge Francesca Schiavone: 7-6 (5) en 6-1. In de tweede ronde wacht de winnaar van de partij tussen Sloane Stephens (16) en Flavia Pennetta.

Bertens leverde aan het begin van de partij direct haar opslag in. De forehand van de Nederlandse liep nog niet, maar leunend op haar sterke backhand kwam ze van 0-2 achter terug tot 4-2 voor. Bij 4-3 viel het licht echter uit op het center court en moesten de speelsters minutenlang wachten voor de partij hervat kon worden.

Na de hervatting volgden er drie breaks op rij en stond Schiavone plots weer voor. Op 6-5 kreeg de Italiaanse zelfs een setpunt, maar Bertens vocht terug en dwong een tiebreak af. Daarin stond ze 4-2 achter, maar vier punten later had Bertens haar eerste setpunt. Dat benutte ze niet, maar haar tweede was wel raak.

Schiavone begon de tweede set vervolgens met een break, maar Bertens had geen zin om achter de feiten aan te lopen. Ze bleef aanvallen en stond geen game meer af.

Laura Robson en Simona Halep stuntten maandag ook. Robson verschalkte Venus Williams met 6-3 en 6-2 en moet nu tegen Serena Williams. Qualifier Halep overrompelde Svetlana Kuznetsova: 6-1 en 6-1.