Kuipers debuteert op Confederations Cup

Björn Kuipers wordt de eerste Nederlandse scheidsrechter die actief is op de Confederations Cup. Dat maakte de KNVB vrijdag bekend. De 40-jarige arbiter krijgt in juni in Brazilië assistentie van Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Donderdag floot Kuipers nog de finale van de KNVB-beker tussen AZ en PSV (2-1).

"Het is fantastisch om te horen dat ik de eerste Nederlandse scheidsrechter ben die op de Confederations Cup mag fluiten. Het is zonder meer een prestigieus toernooi waar je als scheidsrechter maar al te graag onderdeel van wilt zijn. Dat ik bij dit selecte gezelschap hoor, maakt mij best trots", laat Kuipers weten.

Kuipers leidde afgelopen zomer twee duels op het EK in Polen en Oekraïne. Hij staat tevens op de shortlist voor het WK dat volgend jaar in Brazilië wordt gehouden. Dit jaar floot hij in Europees verband onder meer Borussia Dortmund - Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

De Confederations Cup wordt van 15 tot en met 30 juni gespeeld. Naast Brazilië doen Japan, Mexico, Italië, Spanje, Uruguay, Tahiti en Nigeria mee. Er wordt bij dit toernooi voor het eerst doellijntechnologie ingezet.

Geselecteerde scheidsrechters

Diego Abal (Argentinië)
Joel Aguilar (El Salvador)
Dr. Felix Brych (Duitsland)
Jamel Haimoudi (Algarije)
Ravshan Irmatov (Uzbekistan)
Björn Kuipers (Nederland)
Yuichi Nishimura (Japan)
Enrique Osses (Chili)
Pedro Proença (Portugal)
Howard Webb (Engeland)