Suske & Wiske en de Publiciteitsjaren

Suske en Wiske willen met hun tijd meegaan en laten het brave imago varen. Daarvoor worden ze onder andere uitgerust met smartphones en wordt het taalgebruik meer afgestemd op de oudere jongeren generatie die de strip lijken te zijn vergeten.

Ook in het uiterlijk van het altijd seksloze tweetal komen er veranderingen, zo krijgt Wiske een paar tietjes en bekt Suske met andere vrouwen buiten het gezin. Ook qua taalgebruik gaat het stel puberen en zal er meer gevloekt worden.

Tevens stapt men in deze serie af van het 'happy end' wat altijd kenmerkend is voor de pre-puber serie. Hierdoor lijkt het dat Wiske deel twee van de reeks niet meer levend meemaakt.

De uitgeverij geeft te kennen dat zij hoopt de inmiddels oudere fans weer te boeien voor de serie. Tevens hoopt men op een grote schare nieuwe fans binnen de jeugd van vandaag de dag. De erven van van der Steen hebben geen problemen met deze nieuwe benadering, temeer daar er naast deze serie ook in het oude format gehandhaafd blijft.

Deel een is vanaf acht mei verkrijgbaar. Wie wil weten of Wiske echt het loodje legt, moet tot begin november geduld hebben, dan komt deel twee uit.