[CL] Uitslag Real Madrid - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Champions League. Op bezoek bij Real Madrid ging het met 2-0 onderuit, maar door de 4-1 thuiszege waren de Duitsers over twee wedstrijden de beste.

Door de grote nederlaag in Dortmund wist Real wat het te doen stond, minstens drie keer scoren. Dit was in het begin van de wedstrijd te merken. De Spanjaarden waren fel en vielen aan terwijl Dortmund loerde op de counter. Real Madrid kreeg ook grote kansen in de openingsfase, waaronder van Higuaín en Ronaldo, maar deze gingen er niet in. Na ongeveer twintig minuten ging de storm liggen en kreeg Borussia Dortmund wat meer grip op de wedstrijd. Op een kans voor Lewandowski na leidde dit echter niet tot kansen.

De tweede helft begon Real Madrid nog wel aanvallend, maar al snel kwam het besef dat het bereiken van de finale een onmogelijke klus werd en zakte het niveau in. Dortmund kreeg zelfs beste kansen, waaronder een schot van Lewandowski wat op de lat belandde. De grootste kans van de wedstrijd was voor Gundogan, zijn inzet werd door López uit het doel gehouden.

Tien minuten voor tijd scoorde Benzema de 1-0 en was plots het geloof weer terug. Vlak voor tijd scoorde Ramos de 2-0 en had Real Madrid nog maar één doelpunt nodig. Dortmund wankele maar bleef op de been, waardoor zij op 25 mei op Wembley de finale mogen spelen.