Verslaafde Van der Togt wil sociale drinker worden

Hans van der Togt wil over een jaar langzaamaan weer alcohol drinken. De 65-jarige presentator, die zich momenteel laat behandelen wegens prostaatkanker, liet zich onlangs opnemen in een afkickkliniek op Curaçao om van zijn alcoholverslaving af te komen.

"Ik drink nu niet en dat wil ik in elk geval een halfjaar volhouden", vertelt Van der Togt aan het AD. "Daarna ga ik trachten een sociale drinker te worden, maar volgens alle psychologen en hulpverleners die me onder handen hebben genomen is dat een slecht idee. Dat moet ik tegen die tijd dus nog maar even bekijken."

Van der Togt is veranderd door zijn ziekte en verslaving. "Ik sta nu veel bewuster in het leven", vertelt hij. "Doordat ik niet meer drink, heb ik veel meer energie en kijk ik positiever tegen het leven aan. Ik durf zaken eindelijk echt aan te pakken."

Zo heeft de presentator zijn huis opgeknapt. "Heb een fiets gekocht en zelfs een loopband. Daardoor ben ik inmiddels vijftien kilo afgevallen. Het klinkt nu raar uit mijn mond, maar ik zit beter in mijn vel dan ooit."